Installing Media Control

Post Reply
mapomme1108

Posts: 3
Joined: Sat Jan 27, 2024 3:34 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

Installing Media Control

#1

Post by mapomme1108 » Sat Jan 27, 2024 9:38 pm

Hello,

I want to try Windows Media Center on my Windows 11 HTPC.

I have installed WMC 8.9.1

I want to install Media Control https://sourceforge.net/projects/mediacontrolmce
but when I run the installer, it says that ffdshow needs Visual C++ 2008 installed to continue
I have installed Visual C++ 2008 but there is the same message :

Do you know how I can fix this?

jachin99

Posts: 1291
Joined: Wed Feb 24, 2016 3:36 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#2

Post by jachin99 » Sat Jan 27, 2024 10:33 pm

I'm taking a wild guess but did you install the 32 bit version of visual c where you might need the 64 bit? Have you tried both. I might have some old posts on here where I talk about media control

mapomme1108

Posts: 3
Joined: Sat Jan 27, 2024 3:34 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#3

Post by mapomme1108 » Sun Jan 28, 2024 1:26 pm

Hello,

I have tried both x64 and x86.

When I install MediaControl, it says ffdshow need Visual C++ 2008

Image

then it asks if I want to go to the Visual C++ 2008 website and open this link

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... layLang=en

but the link is dead

Should I install the correct version of ffdshow first?

jachin99

Posts: 1291
Joined: Wed Feb 24, 2016 3:36 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#4

Post by jachin99 » Sun Jan 28, 2024 4:43 pm

Poke around the link below

https://web.archive.org/web/20090801205 ... t.free.fr/

Windows Vista or Windows 7 with Media Center included (Home Premium or Ultimate)
FFDShow-Tryout revision 2804 or greater, configured as explained below or with Media Control configuration tool provided
Haali media splitter (not mandatory, but required to switch between MKV/OGM audio/subtitle streams).
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package SP1 (be sure to download the SP1 version and to install it before FFDShow and Media Control)
Follow the configuration guide from the link abov

Post Reply