Having trouble updating to new channel lineup

An evolving, supported alternative to Rovi
Forum rules
★ Download the latest EPG123 here: http://epg123.garyan2.net <> Setup guide here: http://epg123.garyan2.net/downloads/epg123_Guide.pdf
Post Reply
kd6icz

Posts: 512
Joined: Mon Jul 22, 2013 5:38 am
Location:

HTPC Specs: Show details

Having trouble updating to new channel lineup

#1

Post by kd6icz » Wed Apr 24, 2019 4:59 am

I built a new NUC for my WMC DVR and realized that a few of my channels didn’t line up with my SD lineup. So after looking through a few different lineups, I found one that matched and updated it.

In epg123 I deleted all my old lineups and selected the new one with all channels selected and the new list enabled. I cleared the cache before executing the new lineup but my lineup in my guide is still the old lineup...

Did I miss something?


Sent from my iPhone using Tapatalk

User avatar
garyan2

Posts: 3619
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#2

Post by garyan2 » Wed Apr 24, 2019 5:13 am

I suspect even though you deleted the old lineup(s), the channels are still arranged the same way.

In the client, select all (Ctrl-A) channels on the left side, right-click, and select 'Unsubscribe'. Select your lineup on the right side and click the Match by: [# Number] button on the left.
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

kd6icz

Posts: 512
Joined: Mon Jul 22, 2013 5:38 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#3

Post by kd6icz » Wed Apr 24, 2019 5:15 am

garyan2 wrote:I suspect even though you deleted the old lineup(s), the channels are still arranged the same way.

In the client, select all (Ctrl-A) channels on the left side, right-click, and select 'Unsubscribe'. Select your lineup on the right side and click the Match by: [# Number] button on the left.

Oh here we go again.... You’ve told me to do this in past threads and I have no idea what you’re talking about....

Do you have some screen shots so I have some general idea where I need to be?


Sent from my iPhone using Tapatalk

User avatar
garyan2

Posts: 3619
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#4

Post by garyan2 » Wed Apr 24, 2019 5:30 am

client.png
The only thing missing in the above is selecting all the channels... click on any channel on the left and press Ctrl+A. After you have selected all, 'Unsubscribe', select lineup, click Match by: [# Number].
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

kd6icz

Posts: 512
Joined: Mon Jul 22, 2013 5:38 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#5

Post by kd6icz » Wed Apr 24, 2019 6:10 am

garyan2 wrote:
client.png
The only thing missing in the above is selecting all the channels... click on any channel on the left and press Ctrl+A. After you have selected all, 'Unsubscribe', select lineup, click Match by: [# Number].
I must have a different version of epg123 because mine doesn’t look anything like that. I only have the lineup on the right.


Sent from my iPhone using Tapatalk

kd6icz

Posts: 512
Joined: Mon Jul 22, 2013 5:38 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#6

Post by kd6icz » Wed Apr 24, 2019 6:17 am

Now that I zoom into your screenshot I see it says “client.”

I thought client was used for auxiliary WMC machines on the same network to get guide data from a primary machine?


Sent from my iPhone using Tapatalk

User avatar
garyan2

Posts: 3619
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#7

Post by garyan2 » Wed Apr 24, 2019 6:23 am

There has always been a left side. Are you sure you are looking the client GUI and not the configuration GUI?

The client program is for clients as well as machines that act as both the server and client (imports guide into WMC).
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

kd6icz

Posts: 512
Joined: Mon Jul 22, 2013 5:38 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#8

Post by kd6icz » Wed Apr 24, 2019 6:25 am

I’m in the client now and nothing is making any sense whatsoever. I see my correct lineup on the right and incorrect lineup on the left.


Sent from my iPhone using Tapatalk

User avatar
garyan2

Posts: 3619
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#9

Post by garyan2 » Wed Apr 24, 2019 6:29 am

And that is what we are going to correct as soon as you select all channels on the left side and unsubscribe.
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

kd6icz

Posts: 512
Joined: Mon Jul 22, 2013 5:38 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#10

Post by kd6icz » Wed Apr 24, 2019 6:34 am

Ok. I have them matching now. What’s next?


Sent from my iPhone using Tapatalk

User avatar
garyan2

Posts: 3619
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#11

Post by garyan2 » Wed Apr 24, 2019 6:36 am

That's it.
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

kd6icz

Posts: 512
Joined: Mon Jul 22, 2013 5:38 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#12

Post by kd6icz » Wed Apr 24, 2019 6:39 am

I don’t have to rebuild anything?


Sent from my iPhone using Tapatalk

kd6icz

Posts: 512
Joined: Mon Jul 22, 2013 5:38 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#13

Post by kd6icz » Wed Apr 24, 2019 7:10 am

I had to rebuild. No data on any channel. But the lineup looks right now and I even added the 5 hidden H.264 channels my CableCARD has active way up away from the other channels.

Now my next test is to see if the daily update will work with WMC open. I remember this being an issue a while back.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Post Reply