Help editing large channel lineup

An evolving, supported alternative to Rovi
Forum rules
★ Download the latest EPG123 here: http://epg123.garyan2.net <> Setup guide here: http://epg123.garyan2.net/downloads/epg123_Guide.pdf
Post Reply
jonwz

Posts: 56
Joined: Sun Sep 18, 2016 3:03 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

Help editing large channel lineup

#1

Post by jonwz » Wed Mar 13, 2019 2:30 pm

Hi. I have Comcast with cablecard and an HdHomeRun prime. It detects 534 channels. I'd like to remove hundreds of duplicates or premium channels that I don't receive.

The epg123 checkboxes in either the client or main version don't seem to support shift or control mouse button multiple selection. Can this be enabled, or is there another tool I should use to edit the channel guide?

User avatar
garyan2

Posts: 3715
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#2

Post by garyan2 » Wed Mar 13, 2019 5:25 pm

[Shift+Click] and [Ctrl+Click] work in the client (left-side) for selecting channels, though this only enables/disables the channels in the guide. To enable/disable download of guide data in the configuration GUI, you will have to do it manually.
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

jonwz

Posts: 56
Joined: Sun Sep 18, 2016 3:03 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#3

Post by jonwz » Wed Mar 13, 2019 5:33 pm

garyan2 wrote:
Wed Mar 13, 2019 5:25 pm
[Shift+Click] and [Ctrl+Click] work in the client (left-side) for selecting channels, though this only enables/disables the channels in the guide. To enable/disable download of guide data in the configuration GUI, you will have to do it manually.
Not for me! I use windows7 32 and 64 bit versions. Yes, I can individually check "Guide Channels..." in the client, but shift-click and ctrl-click do nothing.

User avatar
garyan2

Posts: 3715
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#4

Post by garyan2 » Wed Mar 13, 2019 5:48 pm

Hmmm. I'll check tonight to see if I broke that. What about if you select a channel and use Shift+ an arrow key... does it select multiple then?
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

jonwz

Posts: 56
Joined: Sun Sep 18, 2016 3:03 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#5

Post by jonwz » Wed Mar 13, 2019 6:19 pm

garyan2 wrote:
Wed Mar 13, 2019 5:48 pm
Hmmm. I'll check tonight to see if I broke that. What about if you select a channel and use Shift+ an arrow key... does it select multiple then?
Shift arrow works just like arrow.

Just spitballing here, but if it works for you, I'm guessing you might have a small mxf file. I could send you one of mine if needed.

User avatar
garyan2

Posts: 3715
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#6

Post by garyan2 » Wed Mar 13, 2019 6:40 pm

jonwz wrote:
garyan2 wrote:
Wed Mar 13, 2019 5:48 pm
Hmmm. I'll check tonight to see if I broke that. What about if you select a channel and use Shift+ an arrow key... does it select multiple then?
Shift arrow works just like arrow.

Just spitballing here, but if it works for you, I'm guessing you might have a small mxf file. I could send you one of mine if needed.
Size of the MXF file doesn't matter. We're looking at the merged channels (tuner configurations), not any guide listings.

First things first, I need to verify it still works for me.
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Kick4U

Posts: 38
Joined: Mon Mar 05, 2012 7:36 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#7

Post by Kick4U » Fri Mar 15, 2019 2:51 am

It's working for me. Try another keyboard?

Found this from another forum https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 879?page=3:
Hands up. It turned out to be the ASUS keyboard after all. I've never had a problem with a keyboard on any laptop before. Taking the keyboard apart (youtube it) and cleaning the contacts with a soft cloth solved everything. You'll need a tiny crosshead screwdriver (the kind used for tightening glasses).

User avatar
garyan2

Posts: 3715
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#8

Post by garyan2 » Fri Mar 15, 2019 3:06 am

Yah, sorry. I didn't check my system. I can confirm it still works... nothing for me to fix as far as I can tell.
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post Reply