Tuners assigned to channels are doubled?

An evolving, supported alternative to Rovi
Forum rules
★ Download the latest EPG123 here: http://epg123.garyan2.net <> Setup guide here: http://epg123.garyan2.net/downloads/epg123_Guide.pdf
Post Reply
carlmon

Posts: 5
Joined: Fri Apr 08, 2016 5:10 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

Tuners assigned to channels are doubled?

#1

Post by carlmon » Fri Apr 08, 2016 5:40 pm

I am running Windows 8.1, and using epg123 version 9.3 all seems good, except I noticed that all channels show my tuners twice.

Specifically, If I look at the guide, select a channel, Edit Channel, and Edit Sources, I will see each tuner shown twice.

I have 3 Silicon Dust Prime for Cable channels( total of 9 tuners) and one Silicon dust over the air (total of 2 tuners).

Looking at one of the cable channels, as I scroll through the "Digital Cable (CableCARD)" selections it shows:

1. HDHomeRun Prime Tuner 131xxxB-2
2. HDHomeRun Prime Tuner 131xxxB-2
3. HDHomeRun Prime Tuner 131xxxB-0
4. HDHomeRun Prime Tuner 131xxxB-0
5. HDHomeRun Prime Tuner 131xxxC-2
6. HDHomeRun Prime Tuner 131xxxC-2
.
.
17. HDHomeRun Prime Tuner 131xxxB-1
18. HDHomeRun Prime Tuner 131xxxB-1

So it's showing 18 tuners rather than 9. It is the same for the off air tuners as well. I have a second machine (Windows 7) which shows the same, and this morning, a friend (windows 7) set it up and it's the same for him.

So far it has not caused an issue but it will make changing sources, if needed rather tedious. I also wonder how this might affect when one tuner locks, and it must switch to another "down the list"

garnuts

Posts: 62
Joined: Fri Apr 20, 2012 10:22 pm
Location: Columbus, Ohio

HTPC Specs: Show details

#2

Post by garnuts » Fri Apr 08, 2016 7:37 pm

I had this happen to me yesterday when I installed v. 9.3 for the first time.

1 Prime (cablecard) 3 tuners
1 Hauppauge Qam 1 tuner

After running set up it did not show double tuners at first. I could not get listings for the qam tuner and I could not combine the qam channels and listings with the Prime cablecard tuners. After an hour of screwing around with Lineup Selector and Guide Tool, I noticed that in 'Edit Sources' it now showed 6 Prime cablecard tuners.

At that point, I started over and re-ran WMC set-up and EPG123. It went smoothly this time and I was able to combine the listings/channels through the WMC channel edit function w/o problem and no double tuners?

schottjy

Posts: 45
Joined: Wed May 16, 2012 3:02 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#3

Post by schottjy » Fri Apr 08, 2016 7:52 pm

I'm also seeing this doubling with my InfiniTV 4.

User avatar
garyan2

Posts: 3352
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#4

Post by garyan2 » Sat Apr 09, 2016 2:02 am

I'll look into this ... just recreated it here. I know how it is happening since I have code to intentionally attach the tuners to the epg123 lineups, just didn't know it would still show the same tuners from the original scan/setup.
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

User avatar
garyan2

Posts: 3352
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#5

Post by garyan2 » Sat Apr 09, 2016 4:32 am

Alright, I stopped doing what I was doing, and put code in that would remove the duplicate tuners. Will be included in the next release.

Thanks guys, and sorry for any hassel this may cause.
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

garnuts

Posts: 62
Joined: Fri Apr 20, 2012 10:22 pm
Location: Columbus, Ohio

HTPC Specs: Show details

#6

Post by garnuts » Sat Apr 09, 2016 1:52 pm

Not a big deal. I appreciate the considerable amount of time you have put in to EPG123. I love my WMC TV set-up with 2 PC's and 4 Xbox 360 extenders, and I plan on using it for as long as I can. Your program will help ensure that we all can continue w/o depending on MS to provide guide data... Thanks !!

carlmon

Posts: 5
Joined: Fri Apr 08, 2016 5:10 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#7

Post by carlmon » Sun Apr 10, 2016 2:51 pm

I agree completely with want garnuts said. I know issues will come up, and the BIG difference is that you are on top of them. Thanks again for all you have done for us garyan2!!!!

schottjy

Posts: 45
Joined: Wed May 16, 2012 3:02 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#8

Post by schottjy » Sun Apr 10, 2016 2:57 pm

Ever since the Rovi switchover, my Windows Media Center machine went from an appliance to a second job for monitoring outages and issues. I feel like epg123 may have turned the corner for me, big thanks garyan2!

Post Reply