EPG123 v0.9.1 cannot search

An evolving, supported alternative to Rovi
Forum rules
★ Download the latest EPG123 here: http://epg123.garyan2.net <> Setup guide here: http://epg123.garyan2.net/downloads/epg123_Guide.pdf ★
artm

Posts: 148
Joined: Tue Aug 04, 2015 9:00 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

EPG123 v0.9.1 cannot search

#1

Post by artm » Wed Mar 30, 2016 4:00 am

So, I had Win7 & v0.7.6 installed in \program files (x86)\EPG123 directory and the search functions worked fine.

I installed v0.9.1 in a separate directory (\program files (x86)\EPG123-0.9.1), ran it, all looks good. Except that any search criteria I enter (whether in guide view or add recording view) results in "no programs/results were found". No matter if I search on title, keyword, etc. the same result. Only if I select "categories" does the search return valid results.

Is anyone else experiencing this?
-Art --
Win7 Ultimate x64 (NO UPDATES!), EPG123, Schedules Direct,
HDHomerun Prime, Dell 980 SFF, i5, Nvidia GT710

User avatar
garyan2

Posts: 5103
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#2

Post by garyan2 » Wed Mar 30, 2016 4:42 am

artm wrote:So, I had Win7 & v0.7.6 installed in \program files (x86)\EPG123 directory and the search functions worked fine.

I installed v0.9.1 in a separate directory (\program files (x86)\EPG123-0.9.1), ran it, all looks good. Except that any search criteria I enter (whether in guide view or add recording view) results in "no programs/results were found". No matter if I search on title, keyword, etc. the same result. Only if I select "categories" does the search return valid results.

Is anyone else experiencing this?
No search results typically mean the index task did not run. There should be the following entry in your trace.log file to verify.

Code: Select all

[3/29/2016 9:39:05 PM] [ INFO] Starting ehPrivJob.exe /DoReindexSearchRoot to index guide data.
[3/29/2016 9:41:51 PM] [ INFO] Successfully completed the ReindexSearchRoot task. Exit code: 0
- Gary
Keeping WMC alive beyond January 2020. http://epg123.garyan2.net

artm

Posts: 148
Joined: Tue Aug 04, 2015 9:00 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#3

Post by artm » Wed Mar 30, 2016 4:47 am

Yes, I have that. Here's the end of the log file. It would seem that some cache entries would have been deleted in teh cleanup; the log says no.

Is my installation (upgrade) procedure correct?

[3/29/2016 6:52:23 PM] Exiting getAllSeriesImages(). SUCCESS.
[3/29/2016 6:52:23 PM] Entering writeImageArchive().
[3/29/2016 6:52:23 PM] Exiting writeImageArchive(). SUCCESS.
[3/29/2016 6:52:23 PM] Entering writeMxf().
[3/29/2016 6:52:25 PM] Exiting writeMxf(). SUCCESS.
[3/29/2016 6:52:25 PM] [STATS] Generated .mxf file contains 503 services, 9303 series, 49311 programs, and 64679 people with 13430 image links.
[3/29/2016 6:58:42 PM] [ INFO] Successfully imported .mxf file into Media Center. Exit code: 0
[3/29/2016 6:58:42 PM] Beginning AutoMatch feature.
[3/29/2016 6:58:45 PM] Completed AutoMatch feature.
[3/29/2016 6:58:45 PM] [ INFO] Starting ehPrivJob.exe /DoReindexSearchRoot to index guide data.
[3/29/2016 6:58:48 PM] [ INFO] Successfully completed the ReindexSearchRoot task. Exit code: 0
[3/29/2016 6:58:48 PM] [ INFO] Beginning cache cleanup routine.
[3/29/2016 6:59:06 PM] [ INFO] 0 files deleted from the cache directory during cleanup.
[3/29/2016 6:59:06 PM] [STATS] epg123 execution time was 00:21:04.9834243.
-Art --
Win7 Ultimate x64 (NO UPDATES!), EPG123, Schedules Direct,
HDHomerun Prime, Dell 980 SFF, i5, Nvidia GT710

User avatar
garyan2

Posts: 5103
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#4

Post by garyan2 » Wed Mar 30, 2016 5:04 am

artm wrote:[3/29/2016 6:58:45 PM] [ INFO] Starting ehPrivJob.exe /DoReindexSearchRoot to index guide data.
[3/29/2016 6:58:48 PM] [ INFO] Successfully completed the ReindexSearchRoot task. Exit code: 0
Well that's disappointing ... there is no way the index task completed in 3 seconds. Definitely not what I wanted to see when moving over to using ehPrivJob directly. You can run update again to see if the task will complete properly.
- Gary
Keeping WMC alive beyond January 2020. http://epg123.garyan2.net

artm

Posts: 148
Joined: Tue Aug 04, 2015 9:00 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#5

Post by artm » Wed Mar 30, 2016 5:37 am

I reran it and now it took 1 second to complete!

=================================================================================
[3/30/2016 1:21:56 AM] [ INFO] Successfully imported .mxf file into Media Center. Exit code: 0
[3/30/2016 1:21:56 AM] Beginning AutoMatch feature.
[3/30/2016 1:21:59 AM] Completed AutoMatch feature.
[3/30/2016 1:21:59 AM] [ INFO] Starting ehPrivJob.exe /DoReindexSearchRoot to index guide data.
[3/30/2016 1:22:00 AM] [ INFO] Successfully completed the ReindexSearchRoot task. Exit code: 0
[3/30/2016 1:22:00 AM] [ INFO] Beginning cache cleanup routine.
[3/30/2016 1:22:16 AM] [ INFO] 5494 files deleted from the cache directory during cleanup.
[3/30/2016 1:22:16 AM] [STATS] epg123 execution time was 00:07:15.3258992.
=================================================================================


Forgot to mention before but I also have quite a few of these warnings n the log:

[3/30/2016 1:15:54 AM] [WARNG] Time discontinuity detected. Service "s210" (RTVINT) entry 204 ends at 4/5/2016 5:00:00 PM, entry 205 start at 4/5/2016 6:00:00 PM.
[3/30/2016 1:15:54 AM] [WARNG] Time discontinuity detected. Service "s210" (RTVINT) entry 205 ends at 4/5/2016 6:00:00 PM, entry 206 start at 4/5/2016 7:00:00 PM.
[3/30/2016 1:15:54 AM] [WARNG] Time discontinuity detected. Service "s210" (RTVINT) entry 206 ends at 4/5/2016 6:25:00 PM, entry 207 start at 4/5/2016 7:25:00 PM.
[3/30/2016 1:15:54 AM] [WARNG] Time discontinuity detected. Service "s212" (TV5MOND) entry 571 ends at 4/15/2016 3:45:00 PM, entry 572 start at 4/15/2016 4:40:00 PM.
-Art --
Win7 Ultimate x64 (NO UPDATES!), EPG123, Schedules Direct,
HDHomerun Prime, Dell 980 SFF, i5, Nvidia GT710

User avatar
garyan2

Posts: 5103
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#6

Post by garyan2 » Wed Mar 30, 2016 5:48 am

artm wrote:I reran it and now it took 1 second to complete!

=================================================================================
[3/30/2016 1:21:56 AM] [ INFO] Successfully imported .mxf file into Media Center. Exit code: 0
[3/30/2016 1:21:56 AM] Beginning AutoMatch feature.
[3/30/2016 1:21:59 AM] Completed AutoMatch feature.
[3/30/2016 1:21:59 AM] [ INFO] Starting ehPrivJob.exe /DoReindexSearchRoot to index guide data.
[3/30/2016 1:22:00 AM] [ INFO] Successfully completed the ReindexSearchRoot task. Exit code: 0
[3/30/2016 1:22:00 AM] [ INFO] Beginning cache cleanup routine.
[3/30/2016 1:22:16 AM] [ INFO] 5494 files deleted from the cache directory during cleanup.
[3/30/2016 1:22:16 AM] [STATS] epg123 execution time was 00:07:15.3258992.
=================================================================================


Forgot to mention before but I also have quite a few of these warnings n the log:

[3/30/2016 1:15:54 AM] [WARNG] Time discontinuity detected. Service "s210" (RTVINT) entry 204 ends at 4/5/2016 5:00:00 PM, entry 205 start at 4/5/2016 6:00:00 PM.
[3/30/2016 1:15:54 AM] [WARNG] Time discontinuity detected. Service "s210" (RTVINT) entry 205 ends at 4/5/2016 6:00:00 PM, entry 206 start at 4/5/2016 7:00:00 PM.
[3/30/2016 1:15:54 AM] [WARNG] Time discontinuity detected. Service "s210" (RTVINT) entry 206 ends at 4/5/2016 6:25:00 PM, entry 207 start at 4/5/2016 7:25:00 PM.
[3/30/2016 1:15:54 AM] [WARNG] Time discontinuity detected. Service "s212" (TV5MOND) entry 571 ends at 4/15/2016 3:45:00 PM, entry 572 start at 4/15/2016 4:40:00 PM.
We may have to try the Task Scheduler to run the reindex task as before. Before we try that though, could you download the latest v0.9.2 version and try those ... would like to see the difference in the discontinuity messages. Should have decreased those entries significantly.
tsReindex.PNG
- Gary
Keeping WMC alive beyond January 2020. http://epg123.garyan2.net

artm

Posts: 148
Joined: Tue Aug 04, 2015 9:00 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#7

Post by artm » Wed Mar 30, 2016 5:55 am

Before I do that tomorrow, I shound note...the ReindexSearchRoot task does show ready but with a last run date of 03/20/16, completed successfully.

Is this correct? Didn't we just run it twice "successfully"?
-Art --
Win7 Ultimate x64 (NO UPDATES!), EPG123, Schedules Direct,
HDHomerun Prime, Dell 980 SFF, i5, Nvidia GT710

User avatar
garyan2

Posts: 5103
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#8

Post by garyan2 » Wed Mar 30, 2016 6:07 am

artm wrote:Before I do that tomorrow, I shound note...the ReindexSearchRoot task does show ready but with a last run date of 03/20/16, completed successfully.

Is this correct? Didn't we just run it twice "successfully"?
No, with v0.9.x we are not using the task anymore ... we are bypassing it and going straight to ehprivjob.exe. Another thing to check is to see if there is an instance of ehPrivJob running ... maybe it is stuck and blocking us from starting another instance.
- Gary
Keeping WMC alive beyond January 2020. http://epg123.garyan2.net

artm

Posts: 148
Joined: Tue Aug 04, 2015 9:00 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#9

Post by artm » Wed Mar 30, 2016 6:10 pm

No success. I installed 0.9.2, ran it, entire log file attached.

No instance of ehPrivJob running. Yes instance of mcglidhost.exe running, even when I close MC.

Should I revert to 0.7.6 and see if that works? Can I simply run that from it's own directory?

I assume I can simply "install" each EPG123 in its own directory and run it independently?
Attachments
trace.zip
(29.41 KiB) Downloaded 35 times
-Art --
Win7 Ultimate x64 (NO UPDATES!), EPG123, Schedules Direct,
HDHomerun Prime, Dell 980 SFF, i5, Nvidia GT710

artm

Posts: 148
Joined: Tue Aug 04, 2015 9:00 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#10

Post by artm » Wed Mar 30, 2016 7:45 pm

Is the usage with ehPrivJob.ex correct?

See below for the command line options for this command. They do not include the one you use in the log file (/DoReindexSearchRoot). When I execute it at the command prompt, nothing happens. Could that be the issue?

Also, I do not have the directory where ehPrivJob is (\windows\ehome) in my path. issue?


C:\Windows\ehome>ehPrivJob.exe /?
Usage: EhPrivjob [/v] [/wait:ss] [/OCURActivate | /OCURDiscovery | /DRMInit | /DoUpdateRecordPath |
/OCURUnregister | /DoConfigureInternetTimeService]

C:\Windows\ehome>ehPrivJob.exe /DoReindexSearchRoot

C:\Windows\ehome>
-Art --
Win7 Ultimate x64 (NO UPDATES!), EPG123, Schedules Direct,
HDHomerun Prime, Dell 980 SFF, i5, Nvidia GT710

Sammy2

Posts: 1700
Joined: Fri Aug 24, 2012 7:35 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#11

Post by Sammy2 » Wed Mar 30, 2016 10:20 pm

artm wrote:No success. I installed 0.9.2, ran it, entire log file attached.

No instance of ehPrivJob running. Yes instance of mcglidhost.exe running, even when I close MC.

Should I revert to 0.7.6 and see if that works? Can I simply run that from it's own directory?

I assume I can simply "install" each EPG123 in its own directory and run it independently?
The attached log looks like it was a successful run to me.

artm

Posts: 148
Joined: Tue Aug 04, 2015 9:00 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#12

Post by artm » Wed Mar 30, 2016 10:51 pm

No, as was noted above, the run time for ehPrivJob is too low - 0 seconds in my last log!
-Art --
Win7 Ultimate x64 (NO UPDATES!), EPG123, Schedules Direct,
HDHomerun Prime, Dell 980 SFF, i5, Nvidia GT710

Space

Posts: 1980
Joined: Sun Jun 02, 2013 9:44 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#13

Post by Space » Wed Mar 30, 2016 11:15 pm

There is a fix that was used for Win8 here:
http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 772f730ea5

I am not sure if it would fix your issue on Win7, but it might be worth a try.
  1. Remove the SearchRegistered value under HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Service\EPG
  2. Stop the Windows Search service
  3. Open an elevated command window
  4. Change directory to %windir%\ehome
  5. Run "ehprivjob /DoRegisterSearch"

Sammy2

Posts: 1700
Joined: Fri Aug 24, 2012 7:35 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#14

Post by Sammy2 » Wed Mar 30, 2016 11:19 pm

artm wrote:No, as was noted above, the run time for ehPrivJob is too low - 0 seconds in my last log!
NM. I saw that after I commented.

KenL

Posts: 60
Joined: Thu Mar 03, 2016 3:35 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#15

Post by KenL » Wed Mar 30, 2016 11:20 pm

Yep the indexing should take much longer.

Code: Select all

[3/29/2016 1:44:28 PM] [ INFO] Starting ehPrivJob.exe /DoReindexSearchRoot to index guide data.
[3/29/2016 1:57:21 PM] [ INFO] Successfully completed the ReindexSearchRoot task. Exit code: 0
[3/29/2016 1:57:21 PM] [ INFO] Beginning cache cleanup routine.
13 minutes for j1900 desktop with a 115 MB epg123.mxf. :shock:
Last edited by KenL on Wed Mar 30, 2016 11:35 pm, edited 2 times in total.

Sammy2

Posts: 1700
Joined: Fri Aug 24, 2012 7:35 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#16

Post by Sammy2 » Wed Mar 30, 2016 11:30 pm

Mine takes about 3 minutes with an i5 4690k.

KenL

Posts: 60
Joined: Thu Mar 03, 2016 3:35 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#17

Post by KenL » Wed Mar 30, 2016 11:36 pm

The mcepg2-0.db is only 170 MB (275 channels for 21 days) about 1/3 the size of a (new) 1400 channel Rovi db which I believe is why such a slow machine is now suitably responsive enough to use with MC.

Edit:
I wonder if a manual load of the epg123.mxf triggers indexing?
C:\Windows\ehome\loadmxf.exe -i epg123.mxf

Sammy2

Posts: 1700
Joined: Fri Aug 24, 2012 7:35 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#18

Post by Sammy2 » Thu Mar 31, 2016 12:34 am

So what is causing this issue? My W7x64 WMC seems to work just fine.

User avatar
garyan2

Posts: 5103
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#19

Post by garyan2 » Thu Mar 31, 2016 2:18 am

artm wrote:No, as was noted above, the run time for ehPrivJob is too low - 0 seconds in my last log!
artm, could you run epg123 as administrator ... see if this properly kicks off the index task. We may be seeing a permission problem running the task directly, but using the scheduled task works based on credentials of the task.
- Gary
Keeping WMC alive beyond January 2020. http://epg123.garyan2.net

artm

Posts: 148
Joined: Tue Aug 04, 2015 9:00 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#20

Post by artm » Thu Mar 31, 2016 3:36 am

Some success:

1. I tried the solution above by Space to re-enable MC in the Windows search engine. It worked. Search in MC is now fully functional.

2. #1 was tried after running EPG123 0.7.6.

3. I will try running 0.9.2 in a short while and report.

I do recall pruning down the search capabilities since the search service was using too much RAM; cannot recall if I disabled MC option. It's been such a choir to get the search function back to what it was in WinXP - just search for damn filenames!
-Art --
Win7 Ultimate x64 (NO UPDATES!), EPG123, Schedules Direct,
HDHomerun Prime, Dell 980 SFF, i5, Nvidia GT710

Post Reply