I can't get EPG working again!

An evolving, supported alternative to Rovi
Forum rules
★ Download the latest EPG123 here: http://epg123.garyan2.net <> Setup guide here: http://epg123.garyan2.net/downloads/epg123_Guide.pdf
Post Reply
b123guy

Posts: 4
Joined: Thu Oct 26, 2017 1:00 am
Location:

HTPC Specs: Show details

I can't get EPG working again!

#1

Post by b123guy » Tue Aug 13, 2019 3:48 pm

Hope this is the correct forum.

I first downloaded EPG123 about a year ago and got it working. Loved it. I had to drop my TV service for a few, as the processor fan on the PC that my Media center runs on gave out. Have that fixed and machine is better! But when I brought the machine back.. the EPG wouldn't update or work properly.
Machine info:
Windows 7 nothing other than WMC on PC. Have 6 tuner Ceton and SD quatro for antenna. Cable service with Spectrum.

I've only been able to get this working the 1 time after many attempts about a year ago. LOVED this guide.. But I have gone through the setup steps repeatedly, updated the EPG software, and have even uninstalled/reinstalled media center.
but not avail. Currently I do have a guide but it's the generic Rovi guide.. However, the Green EPG logo does appear on the main WMC screen with current information. All of the lineups are correct. I've done a repair, all options..
Am well versed in Windows and am IT guy by trade... Would like to get this working.. Any help appreciated!!

Sammy2

Posts: 1666
Joined: Fri Aug 24, 2012 7:35 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#2

Post by Sammy2 » Tue Aug 13, 2019 4:24 pm

Have you renewed your Schedules Direct subscription?

Have you updated epg123?

User avatar
garyan2

Posts: 3471
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#3

Post by garyan2 » Tue Aug 13, 2019 4:34 pm

b123guy wrote:
Tue Aug 13, 2019 3:48 pm
However, the Green EPG logo does appear on the main WMC screen with current information.
This tells me EPG123 is doing everything you've told it to, to include importing the guide. I believe your issue is probably that you haven't mapped the stations to the channels. I would suggest doing the EPG123 clean start setup again to remove Rovi, but make sure you enable the option to "Automatically match stations to channels" before you Save & Execute. Another option would be to click the Match by: [# Number] button in the client GUI for each of your lineups on the right-side pulldown (refer to page 12 of the guide).
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

User avatar
garyan2

Posts: 3471
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#4

Post by garyan2 » Fri Aug 16, 2019 2:11 am

Bump. Are we good?
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post Reply