Does EPG123 prepend 123 to each channel name for XML TV data?

An evolving, supported alternative to Rovi
Forum rules
★ Download the latest EPG123 here: http://epg123.garyan2.net <> Setup guide here: http://epg123.garyan2.net/downloads/epg123_Guide.pdf
Post Reply
jachin99

Posts: 1186
Joined: Wed Feb 24, 2016 3:36 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

Does EPG123 prepend 123 to each channel name for XML TV data?

#1

Post by jachin99 » Fri Jul 26, 2019 4:42 pm

I am on the latest version of EPG123, and I'm using it to generate a XMLTV file that I consume with JRiver Media Center. I have an odd situation where every channel name has 123 at the beginning. Is this normal or has something changed about EPG123 that would cause this? I'm still new to XMLTV files, and JRiver so I'm not entirely sure where to start with everything. I have a help thread on their forums here where I'm working through the problem, and trying to find the cause. https://yabb.jriver.com/interact/index. ... 562.0.html

User avatar
garyan2

Posts: 3884
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#2

Post by garyan2 » Fri Jul 26, 2019 5:21 pm

No. I suspect JRiver is using the unique ID of the channel and trying to determine channel number from it.

I had installed JRiver a couple weeks ago to check it out using my XMLTV file and didn't see this behavior. Where is it showing up for you?

A unique channel ID from me is EPG123.123456.schedulesdirect.com. The [123456] number will be the station ID from Schedules Direct. Other XMLTV generators either just have the call sign, or something like I4.1.123456.schedulesdirect.com where 4.1 is the channel number.
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

jachin99

Posts: 1186
Joined: Wed Feb 24, 2016 3:36 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#3

Post by jachin99 » Fri Jul 26, 2019 6:44 pm

I had an odd situation where every channel was mapped channel 123 so I only got one channel in my guide. I don't know how it got there but the issue is gone now. I'm still trying to sort out how that happened, and I asked on their forums if they use the unique channel ID.

User avatar
garyan2

Posts: 3884
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#4

Post by garyan2 » Fri Jul 26, 2019 7:07 pm

I think if you configure EPG123 XMLTV to include channel numbers, that will solve the problem.
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

User avatar
garyan2

Posts: 3884
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#5

Post by garyan2 » Fri Jul 26, 2019 7:10 pm

... and configure it to include channel logos as well.
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post Reply