Must I uninstall to reinstall?

Discussion of getting WMC to work on Windows 10 (unsupported)
Post Reply
User avatar
Mugsy

Posts: 149
Joined: Tue Oct 15, 2013 11:29 am
Location: Houston

HTPC Specs: Show details

Must I uninstall to reinstall?

#1

Post by Mugsy » Wed Feb 16, 2022 11:57 pm

An unrelated problem with Win11 forced me to do a "Repair" install. This fixed the problems I was having with Windows but disabled WMC (once again.)

When I try to run WMC, nothing happens. When I try to run the WMC-8.5.5 installer, it tells me "WMC is already installed."

Does this mean I must uninstall WMC to install it again? I'm hoping there's a simple fix (maybe a Registry patch?)

TIA

technodevotee

Posts: 817
Joined: Thu Sep 10, 2015 4:10 pm
Location: West Midlands

HTPC Specs: Show details

#2

Post by technodevotee » Thu Feb 17, 2022 7:32 am

Windows upgrades and repair installs remove some parts of WMC and leave others.

I (and other people) have tried to do repair installs of WMC but it never works.

To reinstall, it is necessary to uninstall whatever version of WMC that was there, reboot and install whatever version of WMC is desired.

Gary is working on a new method of installation for WMC but I don't know if it is ready for prime-time use yet.

User avatar
Mugsy

Posts: 149
Joined: Tue Oct 15, 2013 11:29 am
Location: Houston

HTPC Specs: Show details

#3

Post by Mugsy » Thu Feb 17, 2022 12:15 pm

Thx. I'll do a full un/re-install now.

Post Reply