Novice trying to relocate where recordings saved

Discussion of getting WMC to work on Windows 10 (unsupported)
Post Reply
p623

Posts: 38
Joined: Sun Dec 01, 2019 5:59 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

Novice trying to relocate where recordings saved

#1

Post by p623 » Sun Sep 19, 2021 9:04 am

Hi please bare with me I’m not very technical :o

Running win10 64bit my WMC 8.8.4 stopped working yesterday wouldn’t allow me to record!
I uninstalled it.
then installed 8.8.5 now all works as it should, in my previous install I had tried with to no avail to move where my recording’s were saved
So tried on 8.8.5 this allows me to click the + selector causing it to show the next drive letter D then it freezes not allowing me to do anything!
Checking task manager it shows WMC using very hi resources !
Only way to continue is to end WMC process thus closing it down

Cheers Paul

User avatar
aquadextrous

Posts: 95
Joined: Mon Jul 30, 2018 8:09 pm
Location: Bristol, UK

HTPC Specs: Show details

#2

Post by aquadextrous » Sun Sep 19, 2021 12:13 pm

Amend the recording location and watched folders in the registry:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Service\Recording

RecordPath and WatchedFolders are the two entries to edit. Just put the path to the folder you want in them.

p623

Posts: 38
Joined: Sun Dec 01, 2019 5:59 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#3

Post by p623 » Sun Sep 19, 2021 2:14 pm

Hi many thanks for you speedy reply!

Sorry to be a pest, could you give an actul step by step guide :thumbup:


Paul

User avatar
aquadextrous

Posts: 95
Joined: Mon Jul 30, 2018 8:09 pm
Location: Bristol, UK

HTPC Specs: Show details

#4

Post by aquadextrous » Sun Sep 19, 2021 2:22 pm

Sure no problem...

Start menu then type "Regedit" open it (Registry Editor)

Navigate to

Code: Select all

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Service\Recording
either by pasting it into the bar at the top of the page or drilling down in the folders on the side.

Double click the RecordPath entry and the box like below will pop up and type in the location of the folder you'd like to record in.

Image

Do the same for WatchedFolders - this is where WMC will look for recorded tv files to add to the library. (you can add more than one location here if you have recorded TV in the old location as well, just separate them by hitting enter after each file path)

Hope this helps.

p623

Posts: 38
Joined: Sun Dec 01, 2019 5:59 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#5

Post by p623 » Sun Sep 19, 2021 3:07 pm

Many thanks, i note on this 8.8.5 install when in "setup tv signal" it only finds 1 dvt tuner my BlackGold pci card has 2, both were found ok on previous version.
during its search it initially turns on the diode on the card showing its running but after
a few seconds it switches off ! presumably when its found one of the tuners ? any ideas

Paul

User avatar
aquadextrous

Posts: 95
Joined: Mon Jul 30, 2018 8:09 pm
Location: Bristol, UK

HTPC Specs: Show details

#6

Post by aquadextrous » Sun Sep 19, 2021 3:36 pm

You're welcome.

Someone else will have to answer about the tuners I'm afraid as I use DVBLink to manage channels and tuners rather than direct through WMC, so I'm not sure what could be the cause.

Venom51

Posts: 564
Joined: Sun Jun 12, 2011 7:12 pm
Location: Cumming,GA

HTPC Specs: Show details

#7

Post by Venom51 » Sun Sep 19, 2021 10:14 pm

You can do both of those things in the GUI...under the Recorder settings.

Post Reply