Tuners Changing Channels Slowly

Discussion of getting WMC to work on Windows 10 (unsupported)
Post Reply
User avatar
We87

Posts: 15
Joined: Sun Aug 02, 2015 12:36 am
Location:

HTPC Specs: Show details

Tuners Changing Channels Slowly

#1

Post by We87 » Sun Jul 18, 2021 6:38 am

Windows 10 Enterprise, WMC 8.8.5, 2x Hauppauge 950q USB Tuners and Hauppauge QuadHD USB3 tuner.

Everything is set up and working, but changing channels happens incredibly slow. Maybe a full minute, sixty seconds, before you hit channel up and the next channel is actually displayed. I am not sure which tuner is to blame because honestly I dont know how to check. One of them is fast and changes normally, and another does not. Also going through the setup tv signal part when you find tuners took a little over an hour (which is REALLY fun when you are trying to get epg123 setup correctly and had to do it a few different times).

Any advice on what to test or try to try and resolve this?

Core i7 2600k
Intel dz77bh-55k motherboard
16gb DDR3 ram
Windows 10 Enterprise 19043.1110

technodevotee

Posts: 728
Joined: Thu Sep 10, 2015 4:10 pm
Location: West Midlands

HTPC Specs: Show details

#2

Post by technodevotee » Sun Jul 18, 2021 10:02 am

Are any of the tuners new to the system?

Slow channel changing and playing Live TV can be caused by PlayReady when changes have been made to the configuration.

I've never used USB tuners in WMC but but can you not unplug or disable them in the registry one at a time?

Post Reply