Hauppauge WinTV PVR500 in WMC

Discussion of getting WMC to work on Windows 10 (unsupported)
Post Reply
sebas197422

Posts: 2
Joined: Sat Jan 09, 2021 4:11 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

Hauppauge WinTV PVR500 in WMC

#1

Post by sebas197422 » Sat Jan 09, 2021 4:15 pm

Hi,

I can't get my hauppauge dvr500 mce card enabled in WMC because of the low bit rerate error, all i need is an kb from microsoft but the links are not there anymore my question is if someone can help with these updates you need for the error!

thankS!

technodevotee

Posts: 620
Joined: Thu Sep 10, 2015 4:10 pm
Location: West Midlands

HTPC Specs: Show details

#2

Post by technodevotee » Sun Jan 10, 2021 12:05 pm

You may have seen thIs post:
https://social.technet.microsoft.com/Fo ... rohardware

Code: Select all

Had the same problem with Hauppauge WinTV PVR PCI II (23xxx) (PVR 500), running in x64 Windows 7. ( 8 GB memory)
Never had any problems and good signal in Windows Vista so it is not the signal.
Found there is a memory problem if you have too much memory. My solution in x64 Windows 7 was to create a second boot entry, and limit the memory to 3000 MB 
 - start elevated command shell
 - bcdedit /copy {current} /d "Windows 7 Limited memory voor TV"
 - bcdedit /set {GUID} truncatememory 0xbb800000
Where {GUID} is the guid you get outputtted in the line above.
then reboot and choose the 'limited memory' boot option. now the MCE starts and records without a problem!!!

sad I can't use all the memory, but for the short time it works.

Ben
Sunday, December 27, 2009 8:36 PM
Avatar of BZanten
BZantenValid consulting20 Points

sebas197422

Posts: 2
Joined: Sat Jan 09, 2021 4:11 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#3

Post by sebas197422 » Sun Jan 10, 2021 3:11 pm

yep this did the trick a had 12 gb of memory and no i use only 2 gb and it is working again, thanks !

Post Reply