CableCard Tuners in 14393 Half Solved

Discussion of getting WMC to work on Windows 10 (unsupported)
Post Reply
User avatar
Crash2009

Posts: 4356
Joined: Thu May 17, 2012 12:38 am
Location: Ann Arbor, Michigan

HTPC Specs: Show details

CableCard Tuners in 14393 Half Solved

#1

Post by Crash2009 » Sun Aug 14, 2016 8:22 pm

14393.51 with HDHR-3CC, DVBLogic Server, DVBLogic IPTV, and WMCv8.8
Attachments
14393_081.jpg
14393_080.jpg
14393_077.jpg

User avatar
DavidinCT

Posts: 1420
Joined: Mon Feb 13, 2012 3:45 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#2

Post by DavidinCT » Tue Aug 16, 2016 2:42 pm

Does this work with an Infinity TV or just the HDR model ? If I install DVBLogic Server and DVBLogic IPTV, what configuration do these apps need to be set to in getting this working ?

Any overhead in system resources in running these in the background ?
-Dave
Twitter @TheCoolDave

Windows Media Center certified and WMC MVP 2010 - 2012

glugglug

Posts: 391
Joined: Thu Jun 09, 2011 1:34 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#3

Post by glugglug » Wed Aug 17, 2016 5:28 am

"Half solved" is a real stretch here.

If I understand it right, the DVBLogic Virtual tuner is using the DLNA streaming functionality of the prime, which the infiniTV doesn't have.

That said, I have a feeling it will get solved soon :-) We just have to figure out what was removed..... and this affects more than just WMC -- I've seen warnings going back to mid-July that other WMDRM protected media like stuff for Zune becomes useless with Win10 AE as well.

User avatar
Crash2009

Posts: 4356
Joined: Thu May 17, 2012 12:38 am
Location: Ann Arbor, Michigan

HTPC Specs: Show details

#4

Post by Crash2009 » Wed Aug 17, 2016 1:02 pm

Yeah, unfortunately I couldn't come up with a suitable Title for the post, within the Time Limit.

Workaround for Non DRM channels would be better than Half Solved

Rainey

Posts: 92
Joined: Thu Sep 25, 2014 3:34 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#5

Post by Rainey » Fri Aug 26, 2016 3:04 am

Well i have played with win10 yet, but why is DBV software needed at all, with HDHR-CC and WMC
Has WMC become broken in the latest update of win10 ?

sbaeder

Posts: 161
Joined: Tue Jan 29, 2013 4:56 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#6

Post by sbaeder » Fri Aug 26, 2016 6:55 pm

Rainey wrote:Well i have played with win10 yet, but why is DBV software needed at all, with HDHR-CC and WMC
Has WMC become broken in the latest update of win10 ?
YES

tiwanx

Posts: 2
Joined: Sun Oct 16, 2016 3:50 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#7

Post by tiwanx » Thu Dec 29, 2016 3:35 am

sorry for my ignorance but what is dbvlink and where do i find ?

User avatar
Crash2009

Posts: 4356
Joined: Thu May 17, 2012 12:38 am
Location: Ann Arbor, Michigan

HTPC Specs: Show details

#8

Post by Crash2009 » Thu Dec 29, 2016 12:48 pm

tiwanx wrote:sorry for my ignorance but what is dbvlink and where do i find ?
I believe DVBLINK is a UK company. DVBLink Server version 6 was the most recent when i set this up. Have you tried using Google to find it?

drerock

Posts: 1
Joined: Tue Jan 03, 2017 2:32 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#9

Post by drerock » Tue Jan 03, 2017 2:34 pm

Crash2009 wrote:14393.51 with HDHR-3CC, DVBLogic Server, DVBLogic IPTV, and WMCv8.8
does this work with WMC guide data, or do you need to have schedules direct... or will neither work..

User avatar
Crash2009

Posts: 4356
Joined: Thu May 17, 2012 12:38 am
Location: Ann Arbor, Michigan

HTPC Specs: Show details

#10

Post by Crash2009 » Wed Jan 04, 2017 9:59 am

drerock wrote:
Crash2009 wrote:14393.51 with HDHR-3CC, DVBLogic Server, DVBLogic IPTV, and WMCv8.8
does this work with WMC guide data, or do you need to have schedules direct... or will neither work..
Yes there's a tab inside dvblink server to configure guide data. I never tried epg123, the free EPG works fine.
Attachments
14393_092.jpg
14393_091.jpg
14393_090.jpg

User avatar
Crash2009

Posts: 4356
Joined: Thu May 17, 2012 12:38 am
Location: Ann Arbor, Michigan

HTPC Specs: Show details

#11

Post by Crash2009 » Wed Jan 04, 2017 10:23 am

Be careful with this step though.....Do a System Image First....I blew mine up the first time.

If you configure WMC to go get the guide.....WMC will blow up and you have to re-install.

The trick is configure DVBLink to go get the guide....as I recall, WMC gets the guide from DVBLink (not directly from Rovi as in a normal install)

149113

Posts: 6
Joined: Wed Jan 04, 2017 8:32 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#12

Post by 149113 » Wed Jan 04, 2017 11:41 pm

Is this a free solution? IPTV seems to want a serial/activation

User avatar
Crash2009

Posts: 4356
Joined: Thu May 17, 2012 12:38 am
Location: Ann Arbor, Michigan

HTPC Specs: Show details

#13

Post by Crash2009 » Thu Jan 05, 2017 12:34 am

149113 wrote:Is this a free solution? IPTV seems to want a serial/activation
DVBLink Server and WMC v8.8 are free, IPTV etc you have to buy. But you can have a free trial.

Did you activate to get the free trial? See picture...
Attachments
14393_063.jpg

149113

Posts: 6
Joined: Wed Jan 04, 2017 8:32 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#14

Post by 149113 » Thu Jan 05, 2017 1:46 am

Crash2009 wrote:
149113 wrote:Is this a free solution? IPTV seems to want a serial/activation
DVBLink Server and WMC v8.8 are free, IPTV etc you have to buy. But you can have a free trial.

Did you activate to get the free trial? See picture...
I installed the server and of course have WMC installed on a 10.393 client. I didn't want to go down the road of discovering this worked only to learn it costs $$$ for additional modules.

How long does the trial last and are there limitations?

User avatar
Crash2009

Posts: 4356
Joined: Thu May 17, 2012 12:38 am
Location: Ann Arbor, Michigan

HTPC Specs: Show details

#15

Post by Crash2009 » Thu Jan 05, 2017 2:22 am

Activate the module you find out how long the trial is and how much the cost is.

149113

Posts: 6
Joined: Wed Jan 04, 2017 8:32 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#16

Post by 149113 » Thu Jan 05, 2017 3:44 am

I got most of it sorted... how did you map the EPG entries with Rovi? Were those done one at a time? I have 400 channels and thought there might be a more automated way to match these.

User avatar
Crash2009

Posts: 4356
Joined: Thu May 17, 2012 12:38 am
Location: Ann Arbor, Michigan

HTPC Specs: Show details

#17

Post by Crash2009 » Thu Jan 05, 2017 6:25 am

Select All then use the left arrow to attach the epg to the signal

You got to get it working in DVBLink FIRST.....before bringing it in to WMC.

We are attempting EPG123 over here... http://www.thegreenbutton.tv/forums/vie ... 84#p113484
Attachments
14393_065.jpg
14393_066.jpg

User avatar
Crash2009

Posts: 4356
Joined: Thu May 17, 2012 12:38 am
Location: Ann Arbor, Michigan

HTPC Specs: Show details

#18

Post by Crash2009 » Tue Nov 21, 2017 7:06 am

bump

Post Reply