W7CallerID

barnabas1969

Posts: 5738
Joined: Tue Jun 21, 2011 7:23 pm
Location: Titusville, Florida, USA

HTPC Specs: Show details

Re: W7CallerID

#61

Post by barnabas1969 » Tue Apr 10, 2012 5:00 am

OK, I guess I'll have to give it a try. I missed the part where you got rid of the need for BlueTooth modem. I didn't know that BT handsfree profile sends caller ID info.

bmblank

Posts: 254
Joined: Mon Jan 23, 2012 3:00 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#62

Post by bmblank » Wed Apr 11, 2012 10:43 pm

Tester wrote:That did it, thanks for the tip Sberghici.

Another question, this may seem trivial or even kinda dumb, but just want to make sure since I cannot get the popups within MCE, only desktop.

The first time you run any of the W7 Caller ID applications a Firewall window will pop up. Make sure to check off the
‘Private networks’ checkbox and click on ‘Allow access’

In the above instruction, what exactly does "check off" mean ? Select or Deselect this option ?

Regardless, i turned off the firewall and I still cannot get the popups within MCE, clearly I am doing something wrong.

Thx
Tester
Has there been any headway on this issue? I am experiencing the same problem as Tester, including the unhandled exception error that I was able to get around.

bmblank

Posts: 254
Joined: Mon Jan 23, 2012 3:00 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#63

Post by bmblank » Thu Apr 12, 2012 1:34 am

My apologies. I did a reboot and made sure localhost was on the list and its working like a charm. Even added my wife's phone and she's happy. Thanks man.

coach72

Posts: 1
Joined: Sat Apr 21, 2012 7:30 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#64

Post by coach72 » Sat Apr 21, 2012 7:41 pm

I've installed server and plugin and it works fine on server but not inside MCE

bmblank

Posts: 254
Joined: Mon Jan 23, 2012 3:00 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#65

Post by bmblank » Sat Apr 21, 2012 8:03 pm

Add Localhost to your list of computers to serve.

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

#66

Post by sberghici » Sat Apr 21, 2012 8:09 pm

coach72 wrote:I've installed server and plugin and it works fine on server but not inside MCE
This is the common problem related to windows firewall. When you run MCE for the first time after plugin installation, the firewall popup is showing up but MCE is usually in full screen mode and this popup is invisible. You need to switch MCE to window mode after setup(or reboot MCE PC and run MCE in window mode), then when the popup shows click "Allow access"
Image
Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

bobbob

Posts: 676
Joined: Wed Oct 26, 2011 11:21 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#67

Post by bobbob » Mon Apr 23, 2012 4:00 pm

Hi,

I'm trying to get this working for my home phone, its already working great with the bluetooth modem combined with my iphone but i can't quite get it to work with the home phone.

so i bought this modemhttp://www.amazon.co.uk/review/REL2JEX3OGQ74/r ... 2JEX3OGQ74 which seems to be supported from the comments. its detected fine by the w7callerid app and even allows me to test it. the only problem is it doesn't show me any CLID info.

I don't have a CLID home phone so i can't be certain that CLID is enabled but BT have confirmed it is enabled following my request. one of the reviewers on the amazon page i linked to mentioned the modem does work with an extra initialisation command of #CID=1 and i can see where to enter these but i can't see how i initialise the modem to get this to work.

anyone any clue? obviously the best thing to do would be to try a phone that is known to be CLID compliant and check 1st that the phone line is delivering the CLID info. but that requires buying (or borrowing) a phone and i'd rather not do that yet...

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

#68

Post by sberghici » Mon Apr 23, 2012 6:15 pm

bobbob wrote:Hi,

I'm trying to get this working for my home phone, its already working great with the bluetooth modem combined with my iphone but i can't quite get it to work with the home phone.

so i bought this modemhttp://www.amazon.co.uk/review/REL2JEX3OGQ74/r ... 2JEX3OGQ74 which seems to be supported from the comments. its detected fine by the w7callerid app and even allows me to test it. the only problem is it doesn't show me any CLID info.

I don't have a CLID home phone so i can't be certain that CLID is enabled but BT have confirmed it is enabled following my request. one of the reviewers on the amazon page i linked to mentioned the modem does work with an extra initialisation command of #CID=1 and i can see where to enter these but i can't see how i initialise the modem to get this to work.

anyone any clue? obviously the best thing to do would be to try a phone that is known to be CLID compliant and check 1st that the phone line is delivering the CLID info. but that requires buying (or borrowing) a phone and i'd rather not do that yet...
Open Settings->Test Modem and click "Start" button. This is mini Hyper Terminal. Try to enter AT#CID=1 and make sure you will get back "OK". Then try to make call to the land line and check the modem response.
Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

bobbob

Posts: 676
Joined: Wed Oct 26, 2011 11:21 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#69

Post by bobbob » Mon Apr 23, 2012 7:04 pm

ok, if i enter AT#CID=1 i get an error but if i enter AT+VCID=1, which is the caller ID command that my modem defaults to in the scan tab then i get an ok. does this mean anything?

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

#70

Post by sberghici » Mon Apr 23, 2012 8:02 pm

bobbob wrote:ok, if i enter AT#CID=1 i get an error but if i enter AT+VCID=1, which is the caller ID command that my modem defaults to in the scan tab then i get an ok. does this mean anything?
It means that your modem does not accept AT#CID=1 command. Try all other commands in dropdown, run "Test modem" and then call to landline and check modem response
Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

bobbob

Posts: 676
Joined: Wed Oct 26, 2011 11:21 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#71

Post by bobbob » Mon Apr 23, 2012 9:09 pm

ah ok i'd done all that before, it says ring but doesn't give any caller details

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

#72

Post by sberghici » Mon Apr 23, 2012 9:48 pm

bobbob wrote:ah ok i'd done all that before, it says ring but doesn't give any caller details
Then either modem does not support caller id or you do not have the service. As I know there is a problem in UK to find BT compatible modem. I'd suggest to borrow CID compatible phone first to make sure you have the service.
Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

bobbob

Posts: 676
Joined: Wed Oct 26, 2011 11:21 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#73

Post by bobbob » Tue Apr 24, 2012 7:54 am

cool, argos on the way home to "borrow" a CLID phone then

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

#74

Post by sberghici » Sun Apr 29, 2012 7:22 pm

Version 2.1.1 released. XBMC support!
• Added XBMC support using HTTP XBMC web service
• HTTP call on call event
• Execution of the VB script on call event
• Minor bug fixes
Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

bobbob

Posts: 676
Joined: Wed Oct 26, 2011 11:21 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#75

Post by bobbob » Thu May 03, 2012 7:07 pm

Hey just wanted to confirm i have this all working now. the original modem i bought didn't seem to work but thanks to Stan I tried this one

http://www.ebay.co.uk/itm/Conexant-USB- ... 0665269719

and once i'd uninstalled the original driver and restarted it was working without any other work. It defaulted to the correct CLID command but its AT+VCID=1 if you need that.

Thanks again to Stan for his support!

thorhtpc

Posts: 31
Joined: Fri Jan 20, 2012 7:47 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#76

Post by thorhtpc » Tue May 22, 2012 7:49 pm

Hi,

I am trying to connect an iPhone using the 'Asus usb-bt211 mini bluetooth dongle' suggested on the W7CallerID hardware page. I paired the phone with the computer, did a scan with the W7CallerID server and saved my iPhone as an active device. But when I call the iPhone it does not show up. I know the computer sees it because it makes a telephone ring sound. The Caller ID works great with my land line.

Also, anyone using this setup know how to turn off the music player that pops up when the iPhone connects to the computer. And if I could stop the computer from playing a ringtone when the iPhone gets a call.

Thanks for any help.

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

#77

Post by sberghici » Thu May 24, 2012 3:14 am

thorhtpc wrote:Hi,

I am trying to connect an iPhone using the 'Asus usb-bt211 mini bluetooth dongle' suggested on the W7CallerID hardware page. I paired the phone with the computer, did a scan with the W7CallerID server and saved my iPhone as an active device. But when I call the iPhone it does not show up. I know the computer sees it because it makes a telephone ring sound. The Caller ID works great with my land line.

Also, anyone using this setup know how to turn off the music player that pops up when the iPhone connects to the computer. And if I could stop the computer from playing a ringtone when the iPhone gets a call.

Thanks for any help.
I hope you used the latest drivers from ASUS website. If so I'll need to get some logs to investigate. Please send me e-mail to support@w7callerid.com
For the second issue you can disable some BT services using Properties -> Service tab or double click on BT device and disable it there
For W7callerid the following services are required:
Image
Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

#78

Post by sberghici » Thu May 24, 2012 3:31 am

bmblank wrote:Hey man, I'm just one of the guys curious about the Android app for sending call info to the serverover wifi.haven't played with bt yet but it should be pretty sweet.
I'm adding support of "Remote Notifier for Android"(does not require Bluetooth, uses WIFI):
https://play.google.com/store/apps/deta ... fier&hl=en
Planning release in a week
Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

thorhtpc

Posts: 31
Joined: Fri Jan 20, 2012 7:47 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#79

Post by thorhtpc » Fri May 25, 2012 12:36 am

sberghici wrote:
thorhtpc wrote:Hi,

I am trying to connect an iPhone using the 'Asus usb-bt211 mini bluetooth dongle' suggested on the W7CallerID hardware page. I paired the phone with the computer, did a scan with the W7CallerID server and saved my iPhone as an active device. But when I call the iPhone it does not show up. I know the computer sees it because it makes a telephone ring sound. The Caller ID works great with my land line.

Also, anyone using this setup know how to turn off the music player that pops up when the iPhone connects to the computer. And if I could stop the computer from playing a ringtone when the iPhone gets a call.

Thanks for any help.
I hope you used the latest drivers from ASUS website. If so I'll need to get some logs to investigate. Please send me e-mail to support@w7callerid.com
For the second issue you can disable some BT services using Properties -> Service tab or double click on BT device and disable it there
For W7callerid the following services are required:
Image
Yes, I downloaded the latest driver from the Asus site. I've been able to get 1 of my iPhones working (I don't how) but my second iPhone works intermittently. I will play around some more and email you at support if I can not get it working.

thorhtpc

Posts: 31
Joined: Fri Jan 20, 2012 7:47 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#80

Post by thorhtpc » Fri May 25, 2012 5:29 pm

I got both of my iPhones working! I have a lot more options in my bluetooth services window. If I only enable the services that you have checked then everything works. Thanks for your help.

Post Reply