W7CallerID

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

Re: W7CallerID on X64 WMC

#41

Post by sberghici » Wed Mar 14, 2012 2:24 pm

asm495 wrote:Any idea on the type of modem needed in the UK to support landline caller ID please? Our ordinary phones report the number but it would be great if I could get this working too.
Not sure, I'm in Canada. Please read the following faq
http://www.ainslie.org.uk/callerid/cli_faq.htm

"In the UK, most people will need a modem that supports BT Caller ID. Some ordinary modems work with the cable companies' standard, but it's a bit hit and miss as to whether they can compensate for the slight differences between that and true Bellcore. Further info welcomed. The only manufacturers that have ever supported BT Caller ID are Pace, Hayes (Europe), and 3Com/US Robotics. "
Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

sccrgoalie1

Posts: 317
Joined: Fri Jul 08, 2011 5:52 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#42

Post by sccrgoalie1 » Wed Mar 14, 2012 11:18 pm

I've got my iPhone paired successfully, but it doesn't show up in W7CallerID. Phone operation in bluetooth devices show as headset and speakerphone, music and audio, and sms text messages. How do I get it to show up in W7CallerID?

sccrgoalie1

Posts: 317
Joined: Fri Jul 08, 2011 5:52 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#43

Post by sccrgoalie1 » Wed Mar 14, 2012 11:24 pm

Ok got it to show up by clicking scan on the modem page but now my modem won't show up. EDIT: It's back now. The error in the log was

2012-03-14 18:22:50.0109 ERROR: System.UnauthorizedAccessException: Access to the port 'COM3' is denied.
at System.IO.Ports.InternalResources.WinIOError(Int32 errorCode, String str)
at System.IO.Ports.SerialStream..ctor(String portName, Int32 baudRate, Parity parity, Int32 dataBits, StopBits stopBits, Int32 readTimeout, Int32 writeTimeout, Handshake handshake, Boolean dtrEnable, Boolean rtsEnable, Boolean discardNull, Byte parityReplace)
at System.IO.Ports.SerialPort.Open()
at W7CallerID.Settings.aeQpZU5cC()

Now all is working....

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

#44

Post by sberghici » Wed Mar 14, 2012 11:38 pm

sccrgoalie1 wrote:Ok got it to show up by clicking scan on the modem page but now my modem won't show up. EDIT: It's back now. The error in the log was

2012-03-14 18:22:50.0109 ERROR: System.UnauthorizedAccessException: Access to the port 'COM3' is denied.

Now all is working....
Make sure you do not have another phone application running(like fax service etc.)
What kind of the bluetooth device do you use?
Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

sccrgoalie1

Posts: 317
Joined: Fri Jul 08, 2011 5:52 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#45

Post by sccrgoalie1 » Thu Mar 15, 2012 1:01 pm

sberghici wrote:
sccrgoalie1 wrote:Ok got it to show up by clicking scan on the modem page but now my modem won't show up. EDIT: It's back now. The error in the log was

2012-03-14 18:22:50.0109 ERROR: System.UnauthorizedAccessException: Access to the port 'COM3' is denied.

Now all is working....
Make sure you do not have another phone application running(like fax service etc.)
What kind of the bluetooth device do you use?
I use the built in bluetooth in my dell xps 420 (CAB200). The key to getting it to work, was getting the latest driver from Broadcom.com to install for bluetooth devices. It seems to be working well. I really like the popup on my media center when my cell rings! Thanks!

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

#46

Post by sberghici » Sat Mar 17, 2012 9:41 pm

Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

#47

Post by sberghici » Fri Mar 23, 2012 12:55 pm

W7 Caller ID server is working on Windows 8 Consumer Preview!
http://www.w7callerid.com/w7callerid-se ... eview.aspx
Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

#48

Post by sberghici » Sat Mar 24, 2012 9:09 pm

W7CallerID.com - Windows 7 Bluetooth Smart Phones demo: iPhone, Android, Blackberry
http://www.youtube.com/watch?v=saRSalLnPzI
Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

#49

Post by sberghici » Wed Mar 28, 2012 10:52 pm

W7 Caller ID MCE Plugin is working on Windows 8 Consumer Preview!
Image
Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

Tester

Posts: 95
Joined: Mon Jun 06, 2011 7:27 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#50

Post by Tester » Sun Apr 01, 2012 6:11 pm

I was able to pair my iphone easily, installed the software ( server + plugin ) and was able to follow all the instructions with no issues.

That is until I tried to SAVE my settings and got a Unhandled Exption Error which will not allow me to save the settings.. Obviously something is up on my system, any ideas ?

Running Win7 x32 SP1, all other plugins work.

Thanks
Tester

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

#51

Post by sberghici » Mon Apr 02, 2012 1:00 am

Tester wrote:I was able to pair my iphone easily, installed the software ( server + plugin ) and was able to follow all the instructions with no issues.

That is until I tried to SAVE my settings and got a Unhandled Exption Error which will not allow me to save the settings.. Obviously something is up on my system, any ideas ?

Running Win7 x32 SP1, all other plugins work.

Thanks
Tester
I have a minor bug - workaround is to set some value in pop-up duration dropdown under "other" tab
Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

Tester

Posts: 95
Joined: Mon Jun 06, 2011 7:27 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#52

Post by Tester » Thu Apr 05, 2012 3:31 pm

That did it, thanks for the tip Sberghici.

Another question, this may seem trivial or even kinda dumb, but just want to make sure since I cannot get the popups within MCE, only desktop.

The first time you run any of the W7 Caller ID applications a Firewall window will pop up. Make sure to check off the
‘Private networks’ checkbox and click on ‘Allow access’

In the above instruction, what exactly does "check off" mean ? Select or Deselect this option ?

Regardless, i turned off the firewall and I still cannot get the popups within MCE, clearly I am doing something wrong.

Thx
Tester

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

#53

Post by sberghici » Thu Apr 05, 2012 5:03 pm

Tester wrote:That did it, thanks for the tip Sberghici.

Another question, this may seem trivial or even kinda dumb, but just want to make sure since I cannot get the popups within MCE, only desktop.

The first time you run any of the W7 Caller ID applications a Firewall window will pop up. Make sure to check off the
‘Private networks’ checkbox and click on ‘Allow access’

In the above instruction, what exactly does "check off" mean ? Select or Deselect this option ?

Regardless, i turned off the firewall and I still cannot get the popups within MCE, clearly I am doing something wrong.

Thx
Tester
please send email to support@w7callerid.com, I'll help
Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

#54

Post by sberghici » Thu Apr 05, 2012 10:17 pm

Turn off firewall on both server and mce to make sure it's firewall problem
Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

User avatar
STC

Posts: 6808
Joined: Mon Jun 06, 2011 4:58 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#55

Post by STC » Thu Apr 05, 2012 10:39 pm

This is turning out to look as though it is a good little tool. I am going to make it a sticky :)

*Ponders what to do with a lot of stuck stuff*
By the Community, for the Community. 100% Commercial Free.

Want decent guide data back? Check out EPG123

bmblank

Posts: 254
Joined: Mon Jan 23, 2012 3:00 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#56

Post by bmblank » Fri Apr 06, 2012 3:18 pm

Hey man, I'm just one of the guys curious about the Android app for sending call info to the serverover wifi.haven't played with bt yet but it should be pretty sweet.

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

#57

Post by sberghici » Sat Apr 07, 2012 4:10 pm

bmblank wrote:Hey man, I'm just one of the guys curious about the Android app for sending call info to the serverover wifi.haven't played with bt yet but it should be pretty sweet.
I froze droid wifi development because BT solution works great on multiple cell platforms and no app required
Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

duncane

Posts: 119
Joined: Mon Jun 06, 2011 5:02 pm
Location: Scotland

HTPC Specs: Show details

#58

Post by duncane » Sat Apr 07, 2012 4:26 pm

I guess the advantage for some using Wifi (always on) means no need to have bluetooth on at all. If there was Wifi I'd use it instead to save battery. It works great by the way!
Thanks
Ewan

barnabas1969

Posts: 5738
Joined: Tue Jun 21, 2011 7:23 pm
Location: Titusville, Florida, USA

HTPC Specs: Show details

#59

Post by barnabas1969 » Mon Apr 09, 2012 5:26 pm

I cannot pair my iPhone because Sprint locks down this feature (Blue Tooth modem) unless I pay them an extra $39.99 per month per phone. The only way around this on iPhone is to jail-break the phone. I don't want to do this just to get caller ID.

User avatar
sberghici

Posts: 76
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:56 pm
Location: Toronto

HTPC Specs: Show details

#60

Post by sberghici » Tue Apr 10, 2012 1:25 am

barnabas1969 wrote:I cannot pair my iPhone because Sprint locks down this feature (Blue Tooth modem) unless I pay them an extra $39.99 per month per phone. The only way around this on iPhone is to jail-break the phone. I don't want to do this just to get caller ID.
Strange, I use BT handsfree profile not the modem. I do not think provider is able to lock it because it's phone feature(designed for car handsfree communication).
Take a look at my iPhone Services:
Image
Lost in 8 bits. Born In The USSR. Hockey Dad. My mother's tongue - assembler...
http://www.w7callerid.com
http://www.berghicisoft.com

Post Reply