ModernMedia UI+ - Modern Theme and All-New Features

joelkirzner

Posts: 77
Joined: Wed May 22, 2013 3:18 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

Re: ModernMedia UI+ - Modern Theme and All-New Features

#121

Post by joelkirzner » Wed Nov 28, 2018 6:58 pm

Every so often, the "Evaluation Mode" shows up on the WMC home page on the bottom right.
It goes away if I close out WMC and restart.
Is there a fix for this?

I do have my computer set to auto restart every morning and automatically open WMC into full screen.
Every time I turn on the TV and see that main screen, the evaluation mode is showing.
And, yes, I purchased licenses and they're installed properly.
Thanks

User avatar
W10MC

Posts: 101
Joined: Mon Aug 01, 2016 7:45 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#122

Post by W10MC » Thu Nov 29, 2018 6:45 pm

joelkirzner wrote:
Wed Nov 28, 2018 6:58 pm
Every so often, the "Evaluation Mode" shows up on the WMC home page on the bottom right.
WMC automatically looks up your UI+ activation status at startup. Since you have set WMC to run at Windows logon, the background server that handles this may not be running yet. Because the request fails, the watermark is displayed.
joelkirzner wrote:
Wed Nov 28, 2018 6:58 pm
It goes away if I close out WMC and restart.
It is actually not necessary to restart WMC when this occurs. Simply navigating to another area of WMC and back to the Start menu should remove the message. However, it would be preferred to delay the startup of WMC if possible or, as a workaround, launch WMC to a different entry point.
joelkirzner wrote:
Wed Nov 28, 2018 6:58 pm
I purchased licenses and they're installed properly.
I can see that only your first activation code is in use. Your additional codes have not yet been activated.
-Mike

Windows 10 Media Center Community
An independent project for media application development.

joelkirzner

Posts: 77
Joined: Wed May 22, 2013 3:18 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#123

Post by joelkirzner » Fri Nov 30, 2018 4:58 pm

Thanks for the reply Mike!
Yeah, I didn't activate the other codes yet as I'm still testing out the waters with my main HTPC.

dugepg793

Posts: 8
Joined: Fri Aug 18, 2017 4:07 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#124

Post by dugepg793 » Fri Nov 30, 2018 5:35 pm

Minor bug report: The "0" zero key on the remote nor on the keyboard removes the highlighted item in the recent channels side panel.

User avatar
W10MC

Posts: 101
Joined: Mon Aug 01, 2016 7:45 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#125

Post by W10MC » Sat Dec 01, 2018 3:45 am

dugepg793 wrote:
Fri Nov 30, 2018 5:35 pm
The "0" zero key on the remote nor on the keyboard removes the highlighted item in the recent channels side panel.
Actually, if you use the numeric keypad, it does function properly.
-Mike

Windows 10 Media Center Community
An independent project for media application development.

jachin99

Posts: 1145
Joined: Wed Feb 24, 2016 3:36 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#126

Post by jachin99 » Sat Dec 01, 2018 4:03 am

Out of curiosity, what kind of remote do you have? Is it the standard IR MCE remote or something else?

joelkirzner

Posts: 77
Joined: Wed May 22, 2013 3:18 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#127

Post by joelkirzner » Sat Dec 01, 2018 11:45 pm

Any way to change the old font at the start and end time of each program to match your newer style? Or is that the correct font, but just in bold?
Attachments
20181201_184431.jpg

User avatar
W10MC

Posts: 101
Joined: Mon Aug 01, 2016 7:45 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#128

Post by W10MC » Sun Dec 02, 2018 8:50 pm

dugepg793 wrote:
Fri Nov 30, 2018 5:35 pm
The "0" zero key on the remote nor on the keyboard removes the highlighted item in the recent channels side panel.
I have further reviewed the functionality of this feature and have made an adjustment on input handling.

The latest build (181202) includes a minor fix for the recent channels feature, enabling the "0" button on a Media Center remote to properly remove a channel from the list.
jachin99 wrote:
Sat Dec 01, 2018 4:03 am
what kind of remote do you have?
I am using a regular IR MCE remote.
joelkirzner wrote:
Sat Dec 01, 2018 11:45 pm
is that the correct font, but just in bold?
Yes, a bold variant of the font is used for the program start and end times.
-Mike

Windows 10 Media Center Community
An independent project for media application development.

dugepg793

Posts: 8
Joined: Fri Aug 18, 2017 4:07 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#129

Post by dugepg793 » Mon Dec 03, 2018 1:56 am

Hi - Although the question is pretty much moot, I have a regular IR MCE remote. I actually did not try the 0 on the keypad area, only the 0 on the top. -- Learned to type on a typewriter, so I just always type numbers from the top. Makes sense since they have different keycodes. Thank you though for making it work with the remote -- and for the quick response!

jachin99

Posts: 1145
Joined: Wed Feb 24, 2016 3:36 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#130

Post by jachin99 » Mon Dec 03, 2018 7:02 pm

Ok, I have had more time to work on this, and to a certain extent, I have things working with a few issues. Issue 1 is I have to RDP into each extender before I can get the live TV buffers to work. Is this normal? Issue 2 is that I seem to have to go into each RDP session, and change the channel in order to update my recent channels list. I assume this is because my recent channels list isn't being populated from my "Main" WMC instance. Is there a way to use this feature without manually logging into a RDP session, and setting each channel before use? I was able partially fix my 2 issues, which were my recent channels not updating, and my extender accounts not being listed by logging into extender via RDP but now my regular WMC instance can't change which 2 channels are Linked, and my recent channels list isn't being updated based my main viewing instance. I have updated to the newest build.

User avatar
W10MC

Posts: 101
Joined: Mon Aug 01, 2016 7:45 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#131

Post by W10MC » Tue Dec 04, 2018 8:10 pm

jachin99 wrote:
Mon Dec 03, 2018 7:02 pm
Issue 1 is I have to RDP into each extender before I can get the live TV buffers to work. Is this normal?
Yes, the RDP sessions must be running in the background for the feature to work.
jachin99 wrote:
Mon Dec 03, 2018 7:02 pm
Issue 2 is that I seem to have to go into each RDP session, and change the channel in order to update my recent channels list.
This should not be necessary since any PC-based instance of WMC that tunes the new channel should log it, whether it's from the main OS or via RDP.
-Mike

Windows 10 Media Center Community
An independent project for media application development.

trs71

Posts: 7
Joined: Tue Apr 18, 2017 5:09 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#132

Post by trs71 » Thu Dec 20, 2018 3:33 am

Hope this is correct place for this, I like the what program is trying to do but Every time I try to watch recorded shows it crashes- win 8.1
Problem signature:
Problem Event Name: CLR20r3
Problem Signature 01: ehshell.exe
Problem Signature 02: 6.3.9600.16384
Problem Signature 03: 5215efc2
Problem Signature 04: Microsoft.MediaCenter.UI
Problem Signature 05: 6.3.9600.16384
Problem Signature 06: 521555bd
Problem Signature 07: 2c14
Problem Signature 08: 1f
Problem Signature 09: System.ArgumentNullException
OS Version: 6.3.9600.2.0.0.256.103
Locale ID: 1033
Additional Information 1: ddb5
Additional Information 2: ddb51e636338c9689a4e64824774e446
Additional Information 3: 9833
Additional Information 4: 9833dcee1bb397afb69106508bd06c02

jachin99

Posts: 1145
Joined: Wed Feb 24, 2016 3:36 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#133

Post by jachin99 » Thu Dec 20, 2018 3:37 am

I haven't posted any specifics but I also have a crash on some recorded TV files when I hit the Info button. Its funny because it only seems to do it with certain files. I have tried disabling media center themer, etc. but the problem persists.

jachin99

Posts: 1145
Joined: Wed Feb 24, 2016 3:36 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#134

Post by jachin99 » Thu Dec 20, 2018 4:04 am

I think I found a pattern. If the length field is blank in the .Wtv metadata, then WMC shows a length of 1 minue in the recorded TV menu (And recorded TV HD menu), and pressing the info button while the file is playing will cause it to crash.

User avatar
aquadextrous

Posts: 61
Joined: Mon Jul 30, 2018 8:09 pm
Location: Bristol, UK

HTPC Specs: Show details

#135

Post by aquadextrous » Tue Jan 08, 2019 3:31 pm

Hello, I hope everyone had a great Christmas and an amazing start to 2019 :)

Mike: The issue I previously had where on the Recorded TV screen if a thumbnail of the currently recording programme is highlighted then the text at the bottom of the screen "This programme is currently being recorded" is only half visible (bottom half of text is cut off) is showing again.
I remember last time it was due to older W7 and WMC Fonts, but this is on a fresh Windows 10 setup so fonts should be good, and the glitch persists with MCT enabled or disabled - so i don't believe it's that. When MMUI+ is disabled the text returns to its normal position and looks fine. I'm using 3840 Res and 125% scaling if it helps.

This one isnt really MMUI but perhaps someone knows how - If I use EPG123 to override MMUI EPG and return to a classic WMC style one all the fonts are in the newer version of Segoe apart from the guide times along the top of the grid the number 1 here has a line across the bottom unlike every other place in the UI - ive tried changing fonts using MCT tools but this makes no difference to any fonts throughout WMC. It's not really a big deal, but Im a little OCD!

Thanks again! :)

User avatar
W10MC

Posts: 101
Joined: Mon Aug 01, 2016 7:45 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#136

Post by W10MC » Mon Jan 14, 2019 1:00 am

A new resource build is available (190113). It includes a number of improvements:
1. Opening the info bar for recordings that do not specify a duration will no longer crash WMC.
2. A channel subnumber of "0" will not be appended to the channel number displayed in program information in cases where the database was reset or the file came from another computer.
3. In the list of upcoming airings, season and episode numbers are now shown, as well as new/live/premiere/finale icons. The visible area of each upcoming program's episode title and description has also been expanded.
4. Manual recordings will no longer erroneously display default values for season and episode number or release year.
5. In recorded TV, the recording status text for active recordings has been adjusted to prevent being cut off.
trs71 wrote:
Thu Dec 20, 2018 3:33 am
Every time I try to watch recorded shows it crashes
Try updating to the latest build. If you are still experiencing issues, please provide some additional details about your recordings or a small sample file to help track down the problem.
jachin99 wrote:
Thu Dec 20, 2018 4:04 am
If the length field is blank in the .Wtv metadata, then WMC shows a length of 1 minue in the recorded TV menu (And recorded TV HD menu), and pressing the info button while the file is playing will cause it to crash.
This should be resolved in the new build.
aquadextrous wrote:
Tue Jan 08, 2019 3:31 pm
The issue I previously had where on the Recorded TV screen if a thumbnail of the currently recording programme is highlighted then the text at the bottom of the screen "This programme is currently being recorded" is only half visible (bottom half of text is cut off) is showing again.
This has been fixed in the latest build.
aquadextrous wrote:
Tue Jan 08, 2019 3:31 pm
ive tried changing fonts using MCT tools but this makes no difference to any fonts throughout WMC.
You can change fonts in WMC globally using the following in your MCT theme file:

Code: Select all

<TextFormat>
	<Text Font="Segoe Media Center">
		<Replace Font="Segoe UI Semilight" />
	</Text>
	<Text Font="Segoe Media Center Light">
		<Replace Font="Segoe UI Light" />
	</Text>
	<Text Font="Segoe Media Center Semibold">
		<Replace Font="Segoe UI" />
	</Text>
	<LegacyText Font="Segoe Media Center">
		<Replace Font="Segoe UI Semilight" />
	</LegacyText>
	<LegacyText Font="Segoe Media Center Light">
		<Replace Font="Segoe UI Light" />
	</LegacyText>
	<LegacyText Font="Segoe Media Center Semibold">
		<Replace Font="Segoe UI" />
	</LegacyText>
</TextFormat>
-Mike

Windows 10 Media Center Community
An independent project for media application development.

User avatar
aquadextrous

Posts: 61
Joined: Mon Jul 30, 2018 8:09 pm
Location: Bristol, UK

HTPC Specs: Show details

#137

Post by aquadextrous » Mon Jan 14, 2019 12:49 pm

W10MC wrote:
Mon Jan 14, 2019 1:00 am
A new resource build is available (190113). It includes a number of improvements:
1. Opening the info bar for recordings that do not specify a duration will no longer crash WMC.
2. A channel subnumber of "0" will not be appended to the channel number displayed in program information in cases where the database was reset or the file came from another computer.
3. In the list of upcoming airings, season and episode numbers are now shown, as well as new/live/premiere/finale icons. The visible area of each upcoming program's episode title and description has also been expanded.
4. Manual recordings will no longer erroneously display default values for season and episode number or release year.
5. In recorded TV, the recording status text for active recordings has been adjusted to prevent being cut off.
aquadextrous wrote:
Tue Jan 08, 2019 3:31 pm
The issue I previously had where on the Recorded TV screen if a thumbnail of the currently recording programme is highlighted then the text at the bottom of the screen "This programme is currently being recorded" is only half visible (bottom half of text is cut off) is showing again.
This has been fixed in the latest build.
aquadextrous wrote:
Tue Jan 08, 2019 3:31 pm
ive tried changing fonts using MCT tools but this makes no difference to any fonts throughout WMC.
You can change fonts in WMC globally using the following in your MCT theme file:

Code: Select all

<TextFormat>
	<Text Font="Segoe Media Center">
		<Replace Font="Segoe UI Semilight" />
	</Text>
	<Text Font="Segoe Media Center Light">
		<Replace Font="Segoe UI Light" />
	</Text>
	<Text Font="Segoe Media Center Semibold">
		<Replace Font="Segoe UI" />
	</Text>
	<LegacyText Font="Segoe Media Center">
		<Replace Font="Segoe UI Semilight" />
	</LegacyText>
	<LegacyText Font="Segoe Media Center Light">
		<Replace Font="Segoe UI Light" />
	</LegacyText>
	<LegacyText Font="Segoe Media Center Semibold">
		<Replace Font="Segoe UI" />
	</LegacyText>
</TextFormat>
Another great update Mike - I can confirm that the Recording text appears correctly using this build and having the extra information on the upcoming episodes screen is very handy. Thanks for the tip on the fonts - it worked a charm!

jachin99

Posts: 1145
Joined: Wed Feb 24, 2016 3:36 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#138

Post by jachin99 » Tue Jan 15, 2019 7:33 pm

After using MMUI+ for a few months I have started to test integrating other well-known plugins into my media centers but I'll only describe my experiences with what I believe are a few of the most popular. Recorded TV HD and Emby for WMC. The primary benefit of each program is an enhanced UI, and better metadata so naturally one would only want MMUI+ to add those experiences, which it does. Assuming I play a WTV file, I get things like TMDB, and TVDB backdrops for library browsing with Recorded TV HD, and Video backdrops, fanart, trailers, and whole lot more with Emby. Even the default Movies strip is enhanced via full metadata for MKV files though I'm not too sure about how MMUI+ adds that metadata. For playback of WTV files and protected content I still get the sports, guide, recent channels, and information overlays during file playback in each. For MKVs, I get the information overlays natively in RTVHD, and with the proper settings in Emby to include cast & crew, reviews, etc. Adding Recorded TV HD to the start menu to replace the existing TV strip isn't too much of a hassle if your using Media Center Themer, and you know exactly what your doing. For me, it was a matter of moving the guide, and live TV tiles to the RTVHD strip, and Hiding the TV strip and placing my RTVHD strip in the right place on the start menu via MCT. I'll also comment that MMUI+ has come quite a ways in terms of debugging since its inception,

For web content, Simple radio with my updated providers list enables playback of web radio stations, and the Amazon Instant Video plugin still lets me view, and play content from my amazon account, although I need to email the developer about a few error messages.

User avatar
DavidinCT

Posts: 1390
Joined: Mon Feb 13, 2012 3:45 pm
Location:

HTPC Specs: Show details
5+ Yrs TGB Veteran Microsoft MVP

#139

Post by DavidinCT » Sat Feb 09, 2019 1:36 am

You ever figure out how to get rid of the "res too Hight for WMC" message when running WMC at 4K ? I know you had the feature at one time but, it didn't work.

I'm on 7 but, tempted to go to my 8.1 partition but, due to that message popping up, I don't run it... I was able to get HEX edits done but, they are only for WMC under Windows 7 and under special versions of files.
-Dave
Twitter @TheCoolDave

Windows Media Center certified and WMC MVP 2010 - 2012

User avatar
W10MC

Posts: 101
Joined: Mon Aug 01, 2016 7:45 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#140

Post by W10MC » Sat Feb 09, 2019 1:45 am

DavidinCT wrote:
Sat Feb 09, 2019 1:36 am
You ever figure out how to get rid of the "res too Hight for WMC" message when running WMC at 4K ?
Yes, the message is suppressed when using the modern theme.
-Mike

Windows 10 Media Center Community
An independent project for media application development.

Post Reply