Houston PBS 8.1 (only) stopped working with Windows Media Center

purpleb

Posts: 8
Joined: Mon Jan 28, 2019 6:52 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

Re: Houston PBS 8.1 (only) stopped working with Windows Media Center

#21

Post by purpleb » Sat Oct 05, 2019 5:24 pm

I have the same issue with 3 PCs. On my OLED TV Tuner, it works fine.

I sent an email to them and got this response.

***************************
Thank you for contacting Houston Public Media. I hope you’ll be happy to know we did not stop broadcasting over the air. We recently transitioned from Local Control in Houston, TX, to Joint Master Control in Syracuse, NY. Since that transition we have been receiving phone calls and emails about channel loss. The issues seem to be emanating from the old DTV (government-funded) boxes. Our engineers have advised to offer our viewers the following suggestions to resolve their channel loss issues:

1. Unplug the box, wait at least one minute, and then plug it back in.

2. Run a rescan on the DTV box or TV.

3. Delete the “extra” channels. (Some of the old DTV boxes are showing duplication of channels. IE 8.1, 8.1, 8.2, 8.2, 8.3, 8.3, 8.4, 8,4. The duplicate channels are showing only black. Please delete the blank channels).

4. The TV guide isn’t showing. (The TV guide will take some time to download. Typically after deleting the “extra” channels will buy enough time for the guide to download.)

Your specific issue may require more than one of the suggestions. If none of them solves your issue, please write down the model number of the box and call its manufacturer for further assistance.

We are working to resolving the technical issues that remain on our side, and we apologize for the loss of service.

**************************

I did all of what I could and as of this am, still not working. I am glad I am not the only one and they have issues.

twegner

Posts: 6
Joined: Thu Jul 11, 2019 6:48 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#22

Post by twegner » Mon Oct 07, 2019 5:04 pm

Thanks Mugsy, that's an interesting update on KUHT. Still not working here. I have been using WinTV to record PBS NewsHour, works ok for this limited purpose.
When KUHT the fix is done, let's compare notes and see what we have to do (if anything) to get WMC working. Hope your report is correct that it might be today.

twegner

Posts: 6
Joined: Thu Jul 11, 2019 6:48 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#23

Post by twegner » Tue Oct 08, 2019 1:41 pm

(purplep, I missed your message when I posted my last one because our thread has now extended to two pages :D .)

I finally got off my duff and emailed KUHT late last night. Those of us who have asked have gotten a little variation in the responses. The one I got (from Will Shifflet) was short and clear:

>>We are having PSIP issues. I’ve been working on this since last Wednesday.
Hope to have it resolved by this Wednesday.<<

From the number of cc's in the various emails, I would say that by this time the whole management team is well aware of the problem!

twegner

Posts: 6
Joined: Thu Jul 11, 2019 6:48 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#24

Post by twegner » Wed Oct 09, 2019 7:43 pm

Hooray! I just tried KUHT 8.1 here in Houston on two different machines with Windows Media Center and it just works. Didn't have to do anything, it just started working. So the PSIP issues are apparently resolved!

(later) I wrote Will Shifflett at KUHT to thanks him, and got this back:

>>Yes sir. We got the PSIP issue resolved today. <<

john z

Posts: 3
Joined: Wed Oct 02, 2019 2:19 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#25

Post by john z » Wed Oct 09, 2019 11:12 pm

Confirmed working here too!!!

bobviolence

Posts: 17
Joined: Wed Jul 22, 2015 1:17 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#26

Post by bobviolence » Thu Oct 10, 2019 12:33 pm

Now working for me as well.

User avatar
Mugsy

Posts: 87
Joined: Tue Oct 15, 2013 11:29 am
Location: Houston

HTPC Specs: Show details

#27

Post by Mugsy » Thu Oct 10, 2019 1:28 pm

twegner wrote:
Mon Oct 07, 2019 5:04 pm
Thanks Mugsy, that's an interesting update on KUHT. Still not working here. I have been using WinTV to record PBS NewsHour, works ok for this limited purpose.
When KUHT the fix is done, let's compare notes and see what we have to do (if anything) to get WMC working. Hope your report is correct that it might be today.
I was told on Wednesday they hoped the problem would finally be resolved "by the end of business" that day.

It appears they were successful. I didn't have to make any changes (though I had previously performed two unsuccessful channel rescans.)

Post Reply