Time Warner Cable Tunning Adapter Updated Yet?

For questions regarding Co-ax wiring, and to complain about your cable co.
Post Reply
Just13d

Posts: 102
Joined: Fri Jun 10, 2011 5:31 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

Time Warner Cable Tunning Adapter Updated Yet?

#1

Post by Just13d » Fri Jun 10, 2011 5:46 pm

I know Cisco was supposed to be updating their tunning adapter to handle all four streams for the Ceton Card. I was wondering if anyone had an update to this? I have to reset my adapters at least once a week for the wife to enjoy her channels. Just would be nice to have one and not have to worry. By the way I am in good old Bowling Green Ohio.

richard1980

Posts: 2623
Joined: Wed Jun 08, 2011 3:15 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#2

Post by richard1980 » Fri Jun 10, 2011 8:11 pm

The deadline for compliance is August 1, 2011.

Just13d

Posts: 102
Joined: Fri Jun 10, 2011 5:31 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#3

Post by Just13d » Fri Jun 10, 2011 9:14 pm

richard1980 wrote:The deadline for compliance is August 1, 2011.

Thank You for the reply. I will be looking forward to having only one tuning adapter to worry about.

CaptainOverSpray

Posts: 20
Joined: Sat Jun 11, 2011 2:48 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#4

Post by CaptainOverSpray » Sat Jun 11, 2011 2:52 am

How will this firmware be updated? Will they push it out via the coax or will it have to be done via the USB connection?

Just13d

Posts: 102
Joined: Fri Jun 10, 2011 5:31 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#5

Post by Just13d » Sat Jun 11, 2011 11:03 am

CaptainOverSpray wrote:How will this firmware be updated? Will they push it out via the coax or will it have to be done via the USB connection?

I just figured that they will have new adapters but I have no idea.

User avatar
TheOsburnFamil

Posts: 322
Joined: Sat Jun 11, 2011 10:52 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#6

Post by TheOsburnFamil » Thu Jun 16, 2011 2:25 pm

CaptainOverSpray wrote:How will this firmware be updated? Will they push it out via the coax or will it have to be done via the USB connection?
Donno for sure on the Cisco, but for my Motorola, the CO (Charter) pushed the TA firmware out over the coax & took about 30 seconds. Never knew it even happened.
Matt O. ...tivo what? ...dish dvr--uh... huh? ...cable dvr fees--you're kidding, right?

User avatar
makryger

Posts: 2132
Joined: Sun Jun 05, 2011 2:01 pm
Location: Illinois

HTPC Specs: Show details

#7

Post by makryger » Thu Jun 16, 2011 10:01 pm

According to erkotz, TWC is testing the new firmware in certain markets (sorry not Ohio). The new firmware will do up to 6 streams. Just don't cross the streams. It would be bad.
My Channel Logos XL: Get your Guide looking good! ~~~~ TunerSalad: Increase the 4-tuner limit in 7MC

gpatlanta

Posts: 247
Joined: Mon Jun 06, 2011 10:00 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#8

Post by gpatlanta » Thu Jun 16, 2011 10:55 pm

I believe it is goingnto be a pushed update from the head end based on Erkotz thread. They are beta testing in NC. If you are in NC, Erkotz is looking for beta testers to help TWC over on the other site.
Greg

glugglug

Posts: 391
Joined: Thu Jun 09, 2011 1:34 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#9

Post by glugglug » Fri Jun 17, 2011 12:52 am

There should be a pool to predict when it actually becomes available in each area. Here in Queens I'm guesstimating November, 2015. I'd give 100 :1 odds against the deadline being met on any head-end outside NC.

gpatlanta

Posts: 247
Joined: Mon Jun 06, 2011 10:00 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#10

Post by gpatlanta » Wed Jul 13, 2011 12:42 am

Yeah, just an update from me... They still haven't done the beta in North Carolina as far as anyone knows and I was a hopeful for the beta on that.
Greg

User avatar
UCBearcat

Posts: 244
Joined: Sat Jan 28, 2012 12:08 am
Location: Cincinnati

HTPC Specs: Show details

#11

Post by UCBearcat » Fri Feb 24, 2012 4:47 pm

I finally got my Cisco STA1520 from TWC. I must say that I was expeting something smaller. Mfg date shows July 2011, so I'll be interested to see if it has the latest firmware or if it has been sitting i there warehouse for the last 6 months.
So, this is capable of 6 streams... Since it only has the single USB connection, would 2 be required for 2 HDHR Primes? Or is there a "creative" way to wire it up for more than one HDHR Prime? I'm guessing no...

erkotz

Posts: 1378
Joined: Mon Aug 22, 2011 9:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#12

Post by erkotz » Mon Feb 27, 2012 11:28 pm

UCBearcat wrote:I finally got my Cisco STA1520 from TWC. I must say that I was expeting something smaller. Mfg date shows July 2011, so I'll be interested to see if it has the latest firmware or if it has been sitting i there warehouse for the last 6 months.
So, this is capable of 6 streams... Since it only has the single USB connection, would 2 be required for 2 HDHR Primes? Or is there a "creative" way to wire it up for more than one HDHR Prime? I'm guessing no...
TA's (and CableCARDs) download firmware from the mini-carousel, so it really doesn't matter what FW it has when you get it - it will be upgraded (or downgraded) after it's connected to the network. TAs only work with a single device, which means you will need 2 for a 6-tuner HDHR Prime (as it's literally two 3-tuners in a single case). The 6-tuner InfiniTV only requires a single TA.
Quality Assurance Manager, Ceton Corporation

carljanderson

Posts: 202
Joined: Thu Jul 28, 2011 3:25 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#13

Post by carljanderson » Tue Feb 28, 2012 10:39 pm

erkotz wrote: The 6-tuner InfiniTV only requires a single TA.
a what? ;)

When might I be able to give some online vendor a credit card number to increase my tuner count from 4 to 10, if I deem that 8 isn't enough or 10 is more cost effective.

Post Reply