Introducing EPG123

An evolving, supported alternative to Rovi
Important Information
★ Download the latest EPG123 here: http://epg123.garyan2.net <> Setup guide here: http://epg123.garyan2.net/downloads/epg123_Guide.pdf

Re: Introducing EPG123

Post#1461 » Tue Apr 11, 2017 11:35 pm

jriker1 wrote:Thanks, what does automatch do specifically? When I'm done processing the wrong guide so I can at least get my shows recording again will look at it specifically.

Thanks.

JR


If there is a glitch in Schedules Direct lineup and channels go missing, automatch will remove the channels that are missing from the guide.

To report a problem just login to SD and click Report Lineup Problems.

When the channels come back, manually Automatch and your channels should be back.
Jim-W
 
Posts: 63
Joined: 12 May 2015
HTPC Specs: Show details

Post#1462 » Tue Apr 11, 2017 11:38 pm

jriker1 wrote:Thanks, what does automatch do specifically? When I'm done processing the wrong guide so I can at least get my shows recording again will look at it specifically.

Thanks.

JR


After reporting it to SD he usually has it fixed within an hour.
Jim-W
 
Posts: 63
Joined: 12 May 2015
HTPC Specs: Show details

Post#1463 » Tue Apr 11, 2017 11:47 pm

Don't see any automatch option however do not understand why after switching to another guide and executing it, nothing is being recognized.
jriker1
 
Posts: 51
Joined: 12 February 2014

Post#1464 » Tue Apr 11, 2017 11:51 pm

jriker1 wrote:Don't see any automatic option however do not understand why after switching to another guide and executing it, nothing is being recognized.


In 1.1.3 it's done where you create the Scheduled Task, Two checkboxes, uncheck Automatically match stations to channels. I have to run epg123 as Administrator to delete and recreate the task.
Jim-W
 
Posts: 63
Joined: 12 May 2015
HTPC Specs: Show details

Post#1465 » Tue Apr 11, 2017 11:53 pm

Then you can manually Automatch with epg123client.exe
Jim-W
 
Posts: 63
Joined: 12 May 2015
HTPC Specs: Show details

Post#1466 » Tue Apr 11, 2017 11:54 pm

jriker1 wrote:I pay for EPG service and suddenly all my shows stopped working. So much for better than what MS was offering. All I have is like 20 channels now.


Please open a ticket at the Schedules Direct website. Lineups are in the process of being refreshed, but if you open a ticket then I can have your lineup updated "now".
rkulagow
 
Posts: 205
Joined: 19 July 2015
Location: Schedules Direct

Post#1467 » Tue Apr 11, 2017 11:58 pm

The people at schedules direct said me saying my listing (gave the exact guide selection name) is limited doesn't give them anything to go on. Don't even think they looked at it. Told me to try something other than EPG123.
jriker1
 
Posts: 51
Joined: 12 February 2014

Post#1468 » Wed Apr 12, 2017 2:37 am

Jim-W wrote:
jriker1 wrote:Thanks, what does automatch do specifically? When I'm done processing the wrong guide so I can at least get my shows recording again will look at it specifically.

Thanks.

JR


If there is a glitch in Schedules Direct lineup and channels go missing, automatch will remove the channels that are missing from the guide.

To report a problem just login to SD and click Report Lineup Problems.

When the channels come back, manually Automatch and your channels should be back.

With v1.1.x and higher, when there is a glitch and channels go missing, the update is aborted. I updated the software to detect if there was a loss of at least 10% of your expected channels, it will abort the update and not affect your guide other than missing that days updates. No need to be concerned about automatch in this case.
User avatar
garyan2
 
Posts: 1524
Joined: 27 November 2015
HTPC Specs: Show details
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post#1469 » Wed Apr 12, 2017 2:43 am

jriker1 wrote:Don't see any automatch option however do not understand why after switching to another guide and executing it, nothing is being recognized.

With version 1.1.x, the reason there was an update utility is due to changing the way I identify channels in the mxf file. The id of each channel now includes the lineup name along with the station id and channel number. Since you changed your lineup, and did not change the station match to guide channel, everything is kinda lost.

Basically it is looking for channel X on lineup Y but can't find it because you now have channel X on lineup Z.
User avatar
garyan2
 
Posts: 1524
Joined: 27 November 2015
HTPC Specs: Show details
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post#1470 » Wed Apr 12, 2017 2:46 am

Jim-W wrote:This happened to me twice now, last time was just several days ago, contact Schedules Direct. Hint, turn off Automatch in epg123.

This was going on a couple days ago? What version were you running?
User avatar
garyan2
 
Posts: 1524
Joined: 27 November 2015
HTPC Specs: Show details
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post#1471 » Wed Apr 12, 2017 2:50 am

jriker1 wrote:Also note if I run the epg123client.exe it still shows the old channel lineup, not the new one I selected.

There were some changes in 1.1.x with the automatic import and automatch. If doing a Save&Execute, you will have to ensure that the checkboxes for the import and match are checked as desired.
User avatar
garyan2
 
Posts: 1524
Joined: 27 November 2015
HTPC Specs: Show details
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post#1472 » Wed Apr 12, 2017 3:39 am

garyan2 wrote:
Jim-W wrote:This happened to me twice now, last time was just several days ago, contact Schedules Direct. Hint, turn off Automatch in epg123.

This was going on a couple days ago? What version were you running?


When this happened I was running 1.0.2, after SD got it fixed I updated to 1.1.3 and that is when I started to have recordings starting late but after a few tweaks and about 50 recordings later that seems to be fixed.

And I think I either found a bug or it's something with my system.
v1.1.3, if I check or uncheck a channel or channels in the lineup and run Save & Execute it seems to check every channel and downloads guide data for all 728 channels. If I re-open epg123 all channels are checked. However, if I check or uncheck a channel or channels, click Save and run the task from Task Scheduler, my channel selections are all intact.
Jim-W
 
Posts: 63
Joined: 12 May 2015
HTPC Specs: Show details

Post#1473 » Wed Apr 12, 2017 3:48 am

Jim-W wrote:
garyan2 wrote:
Jim-W wrote:This happened to me twice now, last time was just several days ago, contact Schedules Direct. Hint, turn off Automatch in epg123.

This was going on a couple days ago? What version were you running?


When this happened I was running 1.0.2, after SD got it fixed I updated to 1.1.3 and that is when I started to have recordings starting late but after a few tweaks and about 50 recordings later that seems to be fixed.

And I think I either found a bug or it's something with my system.
v1.1.3, if I check or uncheck a channel or channels in the lineup and run Save & Execute it seems to check every channel and downloads guide data for all 728 channels. If I re-open epg123 all channels are checked. However, if I check or uncheck a channel or channels, click Save and run the task from Task Scheduler, my channel selections are all intact.

Yah, I've got a fix for that "feature" ... if the Save is clicked twice in a single session, everything gets checked sometimes. I couldn't remember if I had fixed that in 1.1.3, or I found it afterwards, so you just confirmed that only have the fix right now.

The fix will be in 1.1.4.

Thank you!
User avatar
garyan2
 
Posts: 1524
Joined: 27 November 2015
HTPC Specs: Show details
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post#1474 » Wed Apr 12, 2017 3:53 am

jriker1 wrote:The people at schedules direct said me saying my listing (gave the exact guide selection name) is limited doesn't give them anything to go on. Don't even think they looked at it. Told me to try something other than EPG123.


Hi - we handle lots and lots of tickets per day. I wasn't able to find a "jriker1" active ticket in our system.

Please send me a PM with the Schedules Direct RT ticket number because what you have in this message isn't enough for me to figure out what the root cause was. If it's something that we can fix then we'll fix it.

Thanks.
rkulagow
 
Posts: 205
Joined: 19 July 2015
Location: Schedules Direct

Post#1475 » Wed Apr 12, 2017 3:56 am

jriker1 wrote:The people at schedules direct said me saying my listing (gave the exact guide selection name) is limited doesn't give them anything to go on. Don't even think they looked at it. Told me to try something other than EPG123.


Are you on FIOS by chance?
Jim-W
 
Posts: 63
Joined: 12 May 2015
HTPC Specs: Show details

Previous

Return to EPG123



Who is online

Users browsing this forum: lurch66 and 2 guests

cron