Duplicate Channels - Cannot remove one

An evolving, supported alternative to Rovi
Important Information
★ Download the latest EPG123 here: http://epg123.garyan2.net <> Setup guide here: http://epg123.garyan2.net/downloads/epg123_Guide.pdf

Duplicate Channels - Cannot remove one

Post#1 » Fri Jul 21, 2017 3:11 am

Comcast (Comcast - Digital, San Jose) recently renumbered their stations presumably to eventually standardize the station numbers across the US. I think I'd like to migrate to the new numbers since this happened and had some other issues with my tuners leading to scheduling problems. Anyway, is there a way to uncheck one of the stations when downloading and updating.

The reason is the EPG123 interface is much easier to do this than interactively in WMC itself. Next I've had to reinitialize my tuners 2 times in past week which reset all of the stations so I'd like to avoid needing to do that again if it needs another reset.

To be clearer: What I see in EPG123 is:
Code: Select all
Call sign       Channel    StationID    Name
[x] MNBCHD          787        64241    MSNBC HD
[x] MNBCHD         1113        64241    MSNBC HD


If I uncheck one they both are unchecked so I cannot remove 787 from the list and only have 1113 going forward. (Running EPG 1.0.2 so not sure if v1.1.10 addresses this please let me know if it does and I'll update). Also maybe this doesn't make sense and I really have to do this each time in the WMC channel list.
tecrous
 
Posts: 6
Joined: 3 February 2017

Post#2 » Fri Jul 21, 2017 4:08 am

When selecting stations in the configuration gui, you are determining whether to download that station regardless of the channel it is on, or the lineup it is in. This is one thing that is a bit getting used to, but it is much easier to control and manage... and really doesn't make anything more difficult once you understand that is how it works.

The method to do what you want is to select MNBCHD which will match to channels 787 and 1113. In the epg123 client gui, you can click channel 787 to disable the channel in WMC ... effectively doing what you want. In the client GUI, you can select multiple channels at the same time and enable/disable with the space bar to do it in bulk which is much, much quicker than what you can do in WMC.
User avatar
garyan2
 
Posts: 2158
Joined: 27 November 2015
HTPC Specs: Show details
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post#3 » Sat Jul 22, 2017 12:38 am

Thanks. I had never run the client before as I did not seem to need it. It works fine.
tecrous
 
Posts: 6
Joined: 3 February 2017


Return to EPG123



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron