v1.1.3 Release

An evolving, supported alternative to Rovi
Important Information
★ Download the latest EPG123 here: http://epg123.garyan2.net <> Setup guide here: http://epg123.garyan2.net/downloads/epg123_Guide.pdf

Re: v1.1.3 Release

Post#21 » Tue Mar 07, 2017 12:56 am

stuartm wrote:Note that if you want the other benefits of MCL like adding rows/more time to your guide you still need it.
I use both those features.

True, and is why I still use it (for the additional rows ... don't particularly care for the addition hour).

EDIT: Guess I should note, I've never had great success with the MCL automatch since I only have OTA. I've always made custom logos when needed.
User avatar
garyan2
 
Posts: 1465
Joined: 27 November 2015
HTPC Specs: Show details
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post#22 » Tue Mar 07, 2017 5:29 am

Okay, so it isn't updated automatically again. Here is what I get when I open EPG123.exe after the time specified for it to update:

"Could not start. Last run: date/time. Exit: 0xFFFFFF"

Any idea what is going wrong?
NathanP2007
 
Posts: 19
Joined: 12 June 2016

Post#23 » Tue Mar 07, 2017 5:38 am

NathanP2007 wrote:Okay, so it isn't updated automatically again. Here is what I get when I open EPG123.exe after the time specified for it to update:

"Could not start. Last run: date/time. Exit: 0xFFFFFF"

Any idea what is going wrong?

epg123 returned a -1 exit code. There should be something in the trace.log file to describe what happened.
User avatar
garyan2
 
Posts: 1465
Joined: 27 November 2015
HTPC Specs: Show details
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post#24 » Tue Mar 07, 2017 5:45 am

garyan2 wrote:
NathanP2007 wrote:Okay, so it isn't updated automatically again. Here is what I get when I open EPG123.exe after the time specified for it to update:

"Could not start. Last run: date/time. Exit: 0xFFFFFF"

Any idea what is going wrong?

epg123 returned a -1 exit code. There should be something in the trace.log file to describe what happened.



I found the issue: [3/6/2017 9:24:19 PM] [ INFO] A program recording is currently in progress. Aborting the mxf file import.

I need to set it for a time when I am not recording anything.
NathanP2007
 
Posts: 19
Joined: 12 June 2016

Post#25 » Tue Mar 07, 2017 5:55 am

NathanP2007 wrote:I found the issue: [3/6/2017 9:24:19 PM] [ INFO] A program recording is currently in progress. Aborting the mxf file import.

I need to set it for a time when I am not recording anything.

Yah, I put that in there because there were reports, which I was only able to reproduce once, that an mxf import during a record will interrupt the recording session. Rather not update for a day than to lose a scheduled recording.
User avatar
garyan2
 
Posts: 1465
Joined: 27 November 2015
HTPC Specs: Show details
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post#26 » Tue Mar 07, 2017 3:39 pm

garyan2 wrote:
kd6icz wrote:I was under the impression My Channel Logos wasn't needed anymore. Is that the case or do I need to install it as well?

Sent from my XT1650 using Tapatalk

True, but it takes some work. The channel logos need to be in the .\logos folder (names appropriately for each station) in order to be embedded in the mxf file. Once that is setup, then any WMC that imports the mxf file will have the channel logos as well.

OK. I must be missing something here. I tried putting the logos in what I think is the correct logos folder. I found two. One in MCL folder and one in the eHome folder. I assume it's the one in the MCL folder.

When you say "a little work" I'm starting to think you mean A LOT of work? Are you saying I need to match every single channel manually in MCL?

That really doesn't make sense to me if SD labels the logos the same way they are labeled in the guide.

Sent from my XT1650 using Tapatalk
kd6icz
 
Posts: 465
Joined: 22 July 2013

Post#27 » Tue Mar 07, 2017 5:25 pm

OK.. I've been on to some other things like more work on my Home Automation with VeraPlus and setting up IP Security Cameras with Blue Iris and haven't been here in a bit. This is up to 1.1.3 now and I'm still back on 1.0.2. It just works and I'm having trouble seeing a reason to upgrade given my serious time constraints and not wanting to take up residence in the Igloo with our dogs because if there's no way to DVR and time shift the WAF will fastly approach zero.
Sammy2
 
Posts: 1166
Joined: 24 August 2012
HTPC Specs: Show details

Post#28 » Tue Mar 07, 2017 7:57 pm

Sammy2 wrote:I'm still back on 1.0.2. It just works and I'm having trouble seeing a reason to upgrade

Don't.

http://www.thegreenbutton.tv/forums/viewtopic.php?f=99&t=10733
User avatar
Scallica
 
Posts: 2248
Joined: 6 June 2011
Location: USA!
HTPC Specs: Show details
5+ YrsTGB VeteranStaff
HTPC Enthusiast / Forum Moderator - TGB.tv Code of Conduct

Post#29 » Wed Mar 08, 2017 12:24 am

Scallica wrote:Don't.

Ouch.
User avatar
garyan2
 
Posts: 1465
Joined: 27 November 2015
HTPC Specs: Show details
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post#30 » Wed Mar 08, 2017 12:36 am

Sammy2 wrote:OK.. I've been on to some other things like more work on my Home Automation with VeraPlus and setting up IP Security Cameras with Blue Iris and haven't been here in a bit. This is up to 1.1.3 now and I'm still back on 1.0.2. It just works and I'm having trouble seeing a reason to upgrade given my serious time constraints and not wanting to take up residence in the Igloo with our dogs because if there's no way to DVR and time shift the WAF will fastly approach zero.

There are some improvements, but nothing to run to. You could still use the new epg123Client ... just leave the epg123.exe behind if you don't want to do the transition.

BTW: If you use automatch, than I am 99% sure you won't need to run the utility to go from 1.0.2 to 1.1.3.
User avatar
garyan2
 
Posts: 1465
Joined: 27 November 2015
HTPC Specs: Show details
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post#31 » Wed Mar 08, 2017 12:40 am

kd6icz wrote:
garyan2 wrote:
kd6icz wrote:I was under the impression My Channel Logos wasn't needed anymore. Is that the case or do I need to install it as well?

Sent from my XT1650 using Tapatalk

True, but it takes some work. The channel logos need to be in the .\logos folder (names appropriately for each station) in order to be embedded in the mxf file. Once that is setup, then any WMC that imports the mxf file will have the channel logos as well.

OK. I must be missing something here. I tried putting the logos in what I think is the correct logos folder. I found two. One in MCL folder and one in the eHome folder. I assume it's the one in the MCL folder.

When you say "a little work" I'm starting to think you mean A LOT of work? Are you saying I need to match every single channel manually in MCL?

That really doesn't make sense to me if SD labels the logos the same way they are labeled in the guide.

Sent from my XT1650 using Tapatalk

The logos folder is the [epg123]\logos folder. It is in that folder that any .png files with call signs for filenames will be embedded in the mxf file. If the folder doesn't exist (it won't automatically), create it.
User avatar
garyan2
 
Posts: 1465
Joined: 27 November 2015
HTPC Specs: Show details
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post#32 » Wed Mar 08, 2017 3:59 pm

garyan2 wrote:The logos folder is the [epg123]\logos folder. It is in that folder that any .png files with call signs for filenames will be embedded in the mxf file. If the folder doesn't exist (it won't automatically), create it.


Ok. So I created the logos folder and moved the logos from the sdlogos to just the logos folder. Still no logos.

Sent from my XT1650 using Tapatalk
kd6icz
 
Posts: 465
Joined: 22 July 2013

Post#33 » Wed Mar 08, 2017 4:04 pm

kd6icz wrote:
garyan2 wrote:The logos folder is the [epg123]\logos folder. It is in that folder that any .png files with call signs for filenames will be embedded in the mxf file. If the folder doesn't exist (it won't automatically), create it.


Ok. So I created the logos folder and moved the logos from the sdlogos to just the logos folder. Still no logos.

Sent from my XT1650 using Tapatalk

If the checkbox to use the .\logos folder is true, the next successful update will embed the images in the mxf file, and a successful WMC import will put them in your guide.
User avatar
garyan2
 
Posts: 1465
Joined: 27 November 2015
HTPC Specs: Show details
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post#34 » Wed Mar 08, 2017 4:29 pm

garyan2 wrote:
kd6icz wrote:
garyan2 wrote:The logos folder is the [epg123]\logos folder. It is in that folder that any .png files with call signs for filenames will be embedded in the mxf file. If the folder doesn't exist (it won't automatically), create it.


Ok. So I created the logos folder and moved the logos from the sdlogos to just the logos folder. Still no logos.

Sent from my XT1650 using Tapatalk

If the checkbox to use the .\logos folder is true, the next successful update will embed the images in the mxf file, and a successful WMC import will put them in your guide.

Ok. I clicked "Save & Execute" but no logos.... Box is checked. It hasn't done an update since I installed it on Sunday either but reading some of your other posts I moved the time it updates in the event something was recording. Made it some odd ball time a little after 5am.

Sent from my XT1650 using Tapatalk
kd6icz
 
Posts: 465
Joined: 22 July 2013

Post#35 » Wed Mar 08, 2017 4:49 pm

kd6icz wrote:Ok. I clicked "Save & Execute" but no logos.... Box is checked. It hasn't done an update since I installed it on Sunday either but reading some of your other posts I moved the time it updates in the event something was recording. Made it some odd ball time a little after 5am.

Sent from my XT1650 using Tapatalk

With the Save & Execute, was the mxf file updated successfully? Did the new file get imported into WMC successfully?
User avatar
garyan2
 
Posts: 1465
Joined: 27 November 2015
HTPC Specs: Show details
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post#36 » Wed Mar 08, 2017 4:59 pm

garyan2 wrote:
kd6icz wrote:Ok. I clicked "Save & Execute" but no logos.... Box is checked. It hasn't done an update since I installed it on Sunday either but reading some of your other posts I moved the time it updates in the event something was recording. Made it some odd ball time a little after 5am.

Sent from my XT1650 using Tapatalk

With the Save & Execute, was the mxf file updated successfully? Did the new file get imported into WMC successfully?

I just executed it again and in did write the mxl file to the hard drive but did not import it to WMC. No shows were recording.

Sent from my XT1650 using Tapatalk
kd6icz
 
Posts: 465
Joined: 22 July 2013

Post#37 » Wed Mar 08, 2017 5:02 pm

kd6icz wrote:
garyan2 wrote:
kd6icz wrote:Ok. I clicked "Save & Execute" but no logos.... Box is checked. It hasn't done an update since I installed it on Sunday either but reading some of your other posts I moved the time it updates in the event something was recording. Made it some odd ball time a little after 5am.

Sent from my XT1650 using Tapatalk

With the Save & Execute, was the mxf file updated successfully? Did the new file get imported into WMC successfully?

I just executed it again and in did write the mxl file to the hard drive but did not import it to WMC. No shows were recording.

Sent from my XT1650 using Tapatalk

I don't believe you have the 'Automatically import ...' option selected in the scheduled task panel. You can also manually import the file using epg123Client.exe GUI.
User avatar
garyan2
 
Posts: 1465
Joined: 27 November 2015
HTPC Specs: Show details
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post#38 » Wed Mar 08, 2017 5:19 pm

garyan2 wrote:
kd6icz wrote:
garyan2 wrote:[quote="kd6icz"]Ok. I clicked "Save & Execute" but no logos.... Box is checked. It hasn't done an update since I installed it on Sunday either but reading some of your other posts I moved the time it updates in the event something was recording. Made it some odd ball time a little after 5am.

Sent from my XT1650 using Tapatalk

With the Save & Execute, was the mxf file updated successfully? Did the new file get imported into WMC successfully?

I just executed it again and in did write the mxl file to the hard drive but did not import it to WMC. No shows were recording.

Sent from my XT1650 using Tapatalk

I don't believe you have the 'Automatically import ...' option selected in the scheduled task panel. You can also manually import the file using epg123Client.exe GUI.[/quote]
Image

That's what I have checked.

Sent from my XT1650 using Tapatalk
kd6icz
 
Posts: 465
Joined: 22 July 2013

Post#39 » Wed Mar 08, 2017 5:40 pm

That's all you need on the GUI. As long as the files in the .\logos folder are PNGs and names are the callsigns (i.e. 5MAX.png, ABPNWS.png, ACMAXP.png, ...), they will be embedded in the file.

Have you tried the manual import to verify the import completed? You may have to restart WMC to see the logos ... not sure.
User avatar
garyan2
 
Posts: 1465
Joined: 27 November 2015
HTPC Specs: Show details
- Gary
Stomping out the Rovi disease, one media center at a time. http://epg123.garyan2.net

Post#40 » Wed Mar 08, 2017 7:13 pm

Ok. It finally imported into WMC and now the logos are there. Now I have to invert all the black logos with white background to white logos with black background so they show up.

Sent from my XT1650 using Tapatalk
kd6icz
 
Posts: 465
Joined: 22 July 2013

PreviousNext

Return to EPG123



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron