WMC Wont Start Win 10 ver 1703

Discussion of getting WMC to work on Windows 10 (unsupported)

WMC Wont Start Win 10 ver 1703

Post#1 » Tue Jun 20, 2017 12:51 pm

Media centre is not starting for me. I click the Green Button and I get a blue circle spinning briefly and then nothing. I have installed, uninstalled and reinstalled WindowsMediaCenter_10.0.10134.0v2.1. It was working prior to the latest MS Updates. Any suggestions?
Thanks.
pnielsen1@gmail.com
 
Posts: 1
Joined: 20 June 2017

Post#2 » Tue Jun 20, 2017 6:02 pm

Same happened for me. Probably not the answer you're looking for but it does work with a fresh install of 1703.
Kusaywa
 
Posts: 20
Joined: 16 February 2017

Post#3 » Wed Jun 21, 2017 12:42 am

Uninstall the software (Windows Media Center) by right click the Uninstaller.cmd script and selecting “Run as administrator”.

After removing windows media center, go to C:\ProgramData\Microsoft\ and delete the eHome folder for a complete removal. NOTE: The ProgramData folder is a hidden folder so when you go the “C” Drive, click on “View” on top of the menu and click on “Options” that is located to the far right. A “Folder Options” window will open and click on View in that window. Select the “Show hidden files, folders, and drives” and click “OK”. Now you will be able to see the ProgramData folder in the “C” drive.

Reinstall the Windows Media Center v12 and voila.

Hope this helps.
dxrnn
 
Posts: 1
Joined: 21 June 2017

Post#4 » Fri Jun 23, 2017 8:53 pm

Kusaywa, you mean uninstall 1703 and reinstall it and WMC will work?
dojo
 
Posts: 33
Joined: 8 August 2016

Post#5 » Sat Jun 24, 2017 12:48 am

Kusaywa wrote:Same happened for me. Probably not the answer you're looking for but it does work with a fresh install of 1703.

Interesting. Does DRM/Playready work too?
User avatar
Scallica
 
Posts: 2369
Joined: 6 June 2011
Location: USA!
HTPC Specs: Show details
5+ YrsTGB VeteranStaff
HTPC Enthusiast / Forum Moderator - TGB.tv Code of Conduct

Post#6 » Sat Jun 24, 2017 1:12 am

question on this version 1703 that messed up my WMC,,,,,,if I were to go back to version 1605 ?I think, would that solve the problem with WMC,,, it worked in that version well, and there is a way to go back????????

http://www.thewindowsclub.com/rollback- ... ors-update
dojo
 
Posts: 33
Joined: 8 August 2016

Post#7 » Sat Jun 24, 2017 3:15 am

pnielsen1@gmail.com wrote:Media centre is not starting for me. I click the Green Button and I get a blue circle spinning briefly and then nothing. I have installed, uninstalled and reinstalled WindowsMediaCenter_10.0.10134.0v2.1. It was working prior to the latest MS Updates. Any suggestions?
Thanks.


Sounds like you don't have a CableCard Tuner...WMC should work fine with any other tuner....

Download V8.8.1 and run the uninstaller to remove all traces of v2.1.

Also delete the 2 ehome folders previously suggested.

Then install v8.8.1

Read everything on this page...including the links...

https://forums.mydigitallife.net/thread ... ves.61061/
User avatar
Crash2009
 
Posts: 3980
Joined: 17 May 2012
Location: Ann Arbor, Michigan
HTPC Specs: Show details
5+ YrsTGB Veteran

Post#8 » Sat Jun 24, 2017 3:49 am

Hi Crash

I took window new version 1703 back to the version 1607 I had yesterday,,,,,,,,,,,the I uninstalled the WMC and reinstalled it, BUT it would not install the green skin, so I uninstalled the green skin and did a restart and installed the blue skin

IT WORKS, ,,,,,,,,,,,now to keep the new version 1703 from loading agian
dojo
 
Posts: 33
Joined: 8 August 2016

Post#9 » Sat Jun 24, 2017 4:02 am

dojo wrote:Hi Crash

I took window new version 1703 back to the version 1607 I had yesterday,,,,,,,,,,,the I uninstalled the WMC and reinstalled it, BUT it would not install the green skin, so I uninstalled the green skin and did a restart and installed the blue skin

IT WORKS, ,,,,,,,,,,,now to keep the new version 1703 from loading agian


Disable Updates
Attachments
DisableUpdates001.jpg
User avatar
Crash2009
 
Posts: 3980
Joined: 17 May 2012
Location: Ann Arbor, Michigan
HTPC Specs: Show details
5+ YrsTGB Veteran

Post#10 » Thu Jul 27, 2017 1:52 am

Works for me!, I reinstalled WMC v12 (green Button) on Windows 10 1703! Thanks a lot!
cirujatuc79
 
Posts: 1
Joined: 17 May 2017

Post#11 » Sat Aug 19, 2017 9:22 pm

I was on version 10.... uninstalled, then installed v12. now it works on 1703 :thumbup:
ComfortEagle626
 
Posts: 2
Joined: 19 August 2017
Location: Paradises Ca

Post#12 » Fri Aug 25, 2017 12:28 am

Version 1703 aka Creators Update broke all my 5 WMC installs. Solution, regardless of original version, was to simply uninstall using Uninstaller.cmd and clean up ehome then install V8.8.1 [V12.7 for the sole x86 OS]. I guess this will be an ongoing saga until M$ gets bored with spitefully trying to stop us using something they don't want anymore.
User avatar
bootloop
 
Posts: 2
Joined: 25 August 2017


Return to Windows 10 Media Center



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron