Integrating Kodi with WMC for Amazon, Netflix, etc.

Re: Integrating Kodi with WMC for Amazon, Netflix, etc.

Post#21 » Fri Feb 02, 2018 4:36 pm

DavidinCT wrote:Could we setup each icon (Kodi program to direct run) with Relanch ? This actually closes WMC and gives a command to close the app that you are running and then restart WMC. I use it for little applications like YouTubeTV with Chrome and my Emulation Station setup. If I hit "the green button" on the remote, it closes the app completely.


I haven't used Relaunch, but I don't see why you couldn't use it. My method just makes a batch file, so you should be able to call it from anything. I just used Media Center Themer because I liked the idea of a new menu strip on the main menu, and it was super easy to use.

Although in regards to my follow-up post above, you should be able to close WMC at the beginning of the batch file:
Code: Select all
taskkill /IM ehshell.exe


And then re-launch it at the end of the batch file:
Code: Select all
C:\Windows\ehome\ehshell.exe
tonywagner
 
Posts: 25
Joined: 4 February 2016

Post#22 » Fri Feb 02, 2018 6:06 pm

Thanks, If I get time this weekend. My full backup (OS drive only) runs every Friday night right after midnight, so I should have a roll back plan incase everything fails completely.

it would be nice to watch Amazon video in WMC finally...and other apps...This could open a whole new world for my HTPC...

As for NEW menu strip, I renamed a lot of the current and put things based on type of content. I like a simple clean interface, adding new menu strips kind of clutters it up in my eyes.
User avatar
DavidinCT
 
Posts: 1295
Joined: 13 February 2012
5+ YrsTGB VeteranMicrosoft MVP
-Dave
Twitter @TheCoolDave

Windows Media Center certified and WMC MVP 2010 - 2012

Post#23 » Fri Feb 02, 2018 8:39 pm

DavidinCT wrote:As for NEW menu strip, I renamed a lot of the current and put things based on type of content. I like a simple clean interface, adding new menu strips kind of clutters it up in my eyes.


Agreed. I used Media Center Themer to hide a bunch of strips/items too, before I added the custom one.
tonywagner
 
Posts: 25
Joined: 4 February 2016

Post#24 » Fri Feb 02, 2018 8:44 pm

Also, I made a mistake when compressing my service add-on into a ZIP file. The "mistake" ZIP has been removed, and a fixed version is now attached to the original post. So you should be able to download (or re-download) that and successfully "Install from zip file" within Kodi.
tonywagner
 
Posts: 25
Joined: 4 February 2016

Post#25 » Sat Feb 03, 2018 2:48 am

I have been toying around with some kodi skins, and if for whatever reason you want to poke around in the Kodi menus, I've configured the TItan skin with one row of tiles, and this is the closest I could get it to looking like WMC. It also has an option for a coverflow type view once your actually in the plugin.
jachin99
 
Posts: 795
Joined: 24 February 2016

Post#26 » Sat Feb 03, 2018 11:48 pm

I keeping poking around the kodi forums to see what else might be useful to me. So far I can find two plugins that might help consolidate streaming, and both of them attempt to put content from Kodi add-ons into a Grid guide. Add-on one is the most obvious, and this is pseudoTV, and add-on 2 is Fullscreen TV Guide. I'm sure both have their perks but it looks like the developers for both are pretty tied up, and I'm not sure how long it would take for them to implement whatever changes are needed for Kodi 18 (Which Is still in Alpha). Either way, creating a shortcut in WMC that points towards a grid guide with streaming content might be simplest implementation of this trick. If you want to go even further, you could install serverWMC, import schedules direct guide data via mc2xml, and have your regular guide in WMC, and the Kodi guide with the same data AND streaming. The drawback is that live TV in Kodi has never been as good as it has been in WMC BUT it might be convenient to just change over to a different channel real quick.
jachin99
 
Posts: 795
Joined: 24 February 2016

Post#27 » Sun Feb 04, 2018 4:14 am

Is there an option to only show English movies and TV?
jachin99
 
Posts: 795
Joined: 24 February 2016

Post#28 » Mon Feb 05, 2018 4:04 pm

jachin99 wrote:Is there an option to only show English movies and TV?


For Netflix, or Amazon, or what? I think I am only seeing English stuff (because of my region),
tonywagner
 
Posts: 25
Joined: 4 February 2016

Post#29 » Mon Feb 05, 2018 4:09 pm

I've played with TV in Kodi before, using ServerWMC and other backends, but it was just way too clunky for my liking. WMC is perfect for TV, as far as I am concerned.
tonywagner
 
Posts: 25
Joined: 4 February 2016

Post#30 » Mon Feb 05, 2018 4:21 pm

jachin99 wrote:I have been toying around with some kodi skins, and if for whatever reason you want to poke around in the Kodi menus, I've configured the TItan skin with one row of tiles, and this is the closest I could get it to looking like WMC. It also has an option for a coverflow type view once your actually in the plugin.


Good point on the skins! I just used the default Kodi 18 "Estuary" skin, but you could absolutely use something else (and I have seen Titan endorsed before).
tonywagner
 
Posts: 25
Joined: 4 February 2016

Post#31 » Tue Feb 06, 2018 2:03 am

I have spotify, Netflix, and amazon all working really well. I'm also using the beta Titan skin but that still has a few bugs here and there.
jachin99
 
Posts: 795
Joined: 24 February 2016

Post#32 » Mon Feb 26, 2018 7:30 pm

I have setup Kodi along side WMC on two machines now and it works pretty well. I haven't finished the integration pieces yet but I'm still working on this.
jachin99
 
Posts: 795
Joined: 24 February 2016

Post#33 » Wed Mar 14, 2018 12:45 am

jachin99 wrote:I have setup Kodi along side WMC on two machines now and it works pretty well. I haven't finished the integration pieces yet but I'm still working on this.


I just need the time to do it... I just want Amazon videos in WMC... some way some how... I hate using my smart TV for that feature. I have almost everything in WMC besides Amazon..
User avatar
DavidinCT
 
Posts: 1295
Joined: 13 February 2012
5+ YrsTGB VeteranMicrosoft MVP
-Dave
Twitter @TheCoolDave

Windows Media Center certified and WMC MVP 2010 - 2012

Post#34 » Wed Mar 14, 2018 1:30 am

I hacked away at this a little more tonight. Maybe when I'm finished I can share my files. If I ever get lots of time, and I feel ambitious I'll make a cmd installer. I'm working on a theme also and it's all kind the same goal.
jachin99
 
Posts: 795
Joined: 24 February 2016

Post#35 » Sun Mar 18, 2018 4:59 am

Alright, so I think I got all of this right except home.xml for the skin. When i start kodi under any circumstances with my modified home.xml file, I see an amazon splash screen, and koid freezes. Here is a copy of what i believe to be the flawed code. I think just put it in the wrong part of home.xml. This is lines 0-24 of the xml file. This example reflects me commenting out my changes to make kodi launch normally.
Code: Select all
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!--window>
   <controls>
      <control type="image">
         <aspectratio>keep</aspectratio>
         <texture>special://home/media/splash-amazon.png</texture>
      </control>
   </controls>
</window>
<window>
   <controls>
      <control type="image">
         <aspectratio>keep</aspectratio>
         <texture>special://home/media/splash-netflix.png</texture>
      </control>
   </controls>
</window>
<window>
   <controls>
      <control type="image">
         <aspectratio>keep</aspectratio>
         <texture>special://home/media/splash-spotif.png</texture>
      </control>
   </controls>
</window-->     
<window>
   <defaultcontrol>9000</defaultcontrol>
   <backgroundcolor>background</backgroundcolor>
   <controls>
      <control type="button" id="20000">
         <include>HiddenObject</include>
         <animation effect="fade" time="300" start="100" end="0">Focus</animation>
         <onfocus>SetFocus(2000)</onfocus>
         <onclick>noop</onclick>
         <visible allowhiddenfocus="true">Control.HasFocus(20000)</visible>
      </control>
      <control type="button" id="20001">
jachin99
 
Posts: 795
Joined: 24 February 2016

Previous

Return to WMC Add-ins and 3rd Party Apps



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron