Windows Media Center MPC Plug-in for Blu-ray's

Re: Windows Media Center MPC-BE/MPC-HC Plug-in for Blu-ray's

Post#21 » Tue Dec 04, 2012 4:59 am

It must be something to do with W7. Check your temp folder after the installation, there should be a logfile "MSIxxxxx.LOG". What error code does it have?

Does this give the same error? I disabled registration of one component that I suspect might be the problem.

http://sdrv.ms/11KDR8I
Joni
 
Posts: 23
Joined: 27 November 2012
HTPC Specs: Show details
5+ YrsTGB Veteran

Post#22 » Tue Dec 04, 2012 8:44 pm

Does this do anything to the graphics drivers? I appear to be unable to play any blurays now as PowerDVD no longer believes my display is HDCP capable.

It could be coincidence of course and some other update has broken playback from a Blu-ray Disc.

mini
mini__me
 
Posts: 52
Joined: 22 August 2012

Post#23 » Tue Dec 04, 2012 8:51 pm

mini__me wrote:Does this do anything to the graphics drivers? I appear to be unable to play any blurays now as PowerDVD no longer believes my display is HDCP capable.

It could be coincidence of course and some other update has broken playback from a Blu-ray Disc.

mini


No. Btw, are you on Win7 or Win8? There were atleast two who had problem with the installer on Win7?
Joni
 
Posts: 23
Joined: 27 November 2012
HTPC Specs: Show details
5+ YrsTGB Veteran

Post#24 » Tue Dec 04, 2012 9:48 pm

Ok cool, Windows 7 x64, had to install .Net 4.5 first but was fine after that, although the Blu-ray Disc failed to play, which is when I tried the old PowerDVD and found that wasn't working.

Cheers

mini
mini__me
 
Posts: 52
Joined: 22 August 2012

Post#25 » Wed Dec 05, 2012 11:07 am

Installer didn't register the xml file on Windows 7 so thats why it did't play. It should work now on 1.0.0.2.
Joni
 
Posts: 23
Joined: 27 November 2012
HTPC Specs: Show details
5+ YrsTGB Veteran

Post#26 » Fri Dec 07, 2012 9:58 am

Updated the plug-in today. Is it working properly on Windows 7 & 8?
Joni
 
Posts: 23
Joined: 27 November 2012
HTPC Specs: Show details
5+ YrsTGB Veteran

Post#27 » Mon Dec 10, 2012 4:32 pm

Fixed some bugs.
Joni
 
Posts: 23
Joined: 27 November 2012
HTPC Specs: Show details
5+ YrsTGB Veteran

Post#28 » Wed Jan 09, 2013 5:56 pm

When MPC-BE opens, it says "cannot render video" and stops there. I have to play it manually
AnthonyB
 
Posts: 40
Joined: 11 October 2012

Post#29 » Thu Jan 10, 2013 9:19 pm

I'll also note that MPC-BE doesn't open up in a normal mode.. Instead of "Open DVD/BR" it says "Open DVD" and when I try to select a bluray, it says the same error "cannot render video"

I figured it out.. Apparently you included a version of MPC-BE in the x64 version and that couldn't play discs with madvr, so I copied my x86 version into the program files folder and renamed it to reflect the 64 version and all is well.

I might suggest you put a notice on the OP that says that the x64 download includes MPC-BE x64.
AnthonyB
 
Posts: 40
Joined: 11 October 2012

Post#30 » Tue Jan 15, 2013 9:21 am

I can play a bluray folder directly with the MPC-BE that is installed with the installer here, but when I try to go through Media Center, the screen turns black for a minute then returns. There is an MPC-BE process left running but I never see a window or anything. I have tried it tonight on both a Windows 8 32 bit, and a Windows 7 64 bit install.

Are there any logs any where I might be able to find out what is going on?
wackyshaun
 
Posts: 2
Joined: 15 January 2013

Post#31 » Wed Jan 16, 2013 10:27 pm

It turns out the problem I was having was caused by spaces in the path to my bluray folder. It would be nice to be able to leave them with spaces in their names, but until that is fixed, I can just take the spaces out. This is a great solution, by the way. I had unsuccessfully tried to write something similar that worked for vlc player, so it is great I stumbled on to this.

Thanks for writing it.
wackyshaun
 
Posts: 2
Joined: 15 January 2013

Post#32 » Tue Feb 05, 2013 3:25 pm

How do I change the path so I can use the current MPC-HC/BE installer path ?
e.g. instead of "C:\Program Files\Media Player Classic\" I need to use "C:\Program Files\MPC-BE x64\"
Mercury_22
 
Posts: 2
Joined: 5 February 2013

Post#33 » Sat Feb 09, 2013 9:10 am

Here's is what I did.. Just copy the exe file into the Media player classic Directory.

I wanted to use madvr and even renamed the 32 bit file to the 64 bit and it worked perfectly.
AnthonyB
 
Posts: 40
Joined: 11 October 2012

Post#34 » Sat Feb 09, 2013 4:01 pm

AnthonyB wrote:Here's is what I did.. Just copy the exe file into the Media player classic Directory.

I wanted to use madvr and even renamed the 32 bit file to the 64 bit and it worked perfectly.


Already used this "solution" :) that's not the problem the problem is that I like everybody else already have MPC-HC/BE installed on my system (newer version too !) with a lot of custom settings / file associations .... so adding mpc to installer it's a VERY BAD IDEA cause it's messing everything up
An example on how this should be done it's here http://mikinho.com/WMC/open-with/

@ Joni Thanks for a great plug-in BUT I hope you reconsider the installer part
Mercury_22
 
Posts: 2
Joined: 5 February 2013

Post#35 » Tue Apr 02, 2013 6:59 am

Hello,

this is really a great plugin - thank you very much for that.

It works great - but some improvements would be nice:

- is it possible to set a default "drive - picture" - now it shows only the name of the drive and the disc title with no image - so a random colored rectangle is displayed by default (the same MC shows for movies if there is no folder.jpg) ?
- is it possible to make a separate item in the MC menu for playing discs? Something similar to "playback DVD" button which is default in MC ?

Thanks and kind regards

QBJack
qbjack
 
Posts: 1
Joined: 2 April 2013

Post#36 » Thu Aug 08, 2013 9:37 am

Sorry I haven't had time to update this until now. I fixed some bugs and removed MPC and settings from installer. New build should be up now.

wackyshaun wrote:It turns out the problem I was having was caused by spaces in the path to my bluray folder. It would be nice to be able to leave them with spaces in their names, but until that is fixed, I can just take the spaces out. This is a great solution, by the way. I had unsuccessfully tried to write something similar that worked for vlc player, so it is great I stumbled on to this.

Thanks for writing it.


Thanks. It should work now.

Mercury_22 wrote:
AnthonyB wrote:Here's is what I did.. Just copy the exe file into the Media player classic Directory.

I wanted to use madvr and even renamed the 32 bit file to the 64 bit and it worked perfectly.


Already used this "solution" :) that's not the problem the problem is that I like everybody else already have MPC-HC/BE installed on my system (newer version too !) with a lot of custom settings / file associations .... so adding mpc to installer it's a VERY BAD IDEA cause it's messing everything up
An example on how this should be done it's here http://mikinho.com/WMC/open-with/

@ Joni Thanks for a great plug-in BUT I hope you reconsider the installer part


MPC and settings are removed now, only the plug-in is installed now. I added it into the first builds so it's easier to test the plug-in.
Joni
 
Posts: 23
Joined: 27 November 2012
HTPC Specs: Show details
5+ YrsTGB Veteran

Post#37 » Tue Feb 06, 2018 7:34 pm

I'm wondering if anyone still uses this or if it works with newer versions of MPC? Thanks.
jachin99
 
Posts: 770
Joined: 24 February 2016

Post#38 » Wed Feb 07, 2018 1:40 am

jachin99 wrote:I'm wondering if anyone still uses this or if it works with newer versions of MPC? Thanks.


If with AnyDVD, I could drop in a bluray and it could play, I would be interested...
User avatar
DavidinCT
 
Posts: 1286
Joined: 13 February 2012
5+ YrsTGB VeteranMicrosoft MVP
-Dave
Twitter @TheCoolDave

Windows Media Center certified and WMC MVP 2010 - 2012

Post#39 » Wed Feb 07, 2018 2:45 am

The download links are still good, so I grabbed a copy of each.
jachin99
 
Posts: 770
Joined: 24 February 2016

Post#40 » Wed Feb 07, 2018 6:51 pm

David, you would have to automate anydvd mounting the iso somehow. I think this has been done before at least with ripped iso files. I have always used pdvd to play live discs
jachin99
 
Posts: 770
Joined: 24 February 2016

PreviousNext

Return to WMC Add-ins and 3rd Party Apps



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron