GuideTool Activation Server returns 403 Forbidden

GuideTool Activation Server returns 403 Forbidden

Post#1 » Fri Aug 11, 2017 12:24 am

Would like to activate the software I paid for years ago, but the server returns "403 Forbidden." Is it abandonware now or what?
crawfish
 
Posts: 465
Joined: 13 January 2012

Post#2 » Fri Aug 11, 2017 4:15 am

User avatar
Crash2009
 
Posts: 4065
Joined: 17 May 2012
Location: Ann Arbor, Michigan
HTPC Specs: Show details
5+ YrsTGB Veteran

Post#3 » Fri Aug 11, 2017 5:35 pm

Yeesh, that was Dec 2016, same problem. Anyway, no need. I hadn't run GuideTool in a while, and I suddenly realized the hostname it asks for and I always ignored means it should be usable across the network. So, I used my main PC to update WMC on my laptop.

FTR, I recently enabled WMC on my Windows 8.1 laptop, and I was able to use one of the five free keys I got back in 2012 when Microsoft was offerring them. After enabling WMC, Windows came up unactivated. The WMC key initially didn't work, but I was able to activate by calling the activation phone number and stating that I was using that key with only one PC, which is true.

Moral: Activation is a royal PITA. So are restricted downloads. My Channel Logos is currently unavailable, and I posted on that in its thread. Lesson: Download the 32 bit version even if you don't need it at the time.
crawfish
 
Posts: 465
Joined: 13 January 2012

Post#4 » Sat Aug 12, 2017 12:35 am

Been having this issue for a long time now... I have it installed but, unregistered (I did pay for it). sigh... wish there was a way to backup activation so I don't need to worry about a server being down again.
User avatar
DavidinCT
 
Posts: 1073
Joined: 13 February 2012
5+ YrsTGB VeteranMicrosoft MVP
-Dave
Twitter @TheCoolDave

Windows Media Center certified and WMC MVP 2010 - 2012

Post#5 » Sat Aug 12, 2017 2:26 am

Crawfish, I sent you a pm
User avatar
Crash2009
 
Posts: 4065
Joined: 17 May 2012
Location: Ann Arbor, Michigan
HTPC Specs: Show details
5+ YrsTGB Veteran

Post#6 » Sat Aug 12, 2017 1:46 pm

Use across the network.........good to know......

So, when it says...Connect to Localhost, change localhost to Ip or name of other WMC.

Good one!
User avatar
Crash2009
 
Posts: 4065
Joined: 17 May 2012
Location: Ann Arbor, Michigan
HTPC Specs: Show details
5+ YrsTGB Veteran

Post#7 » Sat Aug 12, 2017 4:28 pm

Exactly. Just enter the target machine's name, and you should be good to go. I updated the laptop with the listing I'd saved on my main PC, which I really wanted to do, because I've extensively renumbered the channels.
crawfish
 
Posts: 465
Joined: 13 January 2012

Post#8 » Mon Oct 09, 2017 1:15 pm

I cracked this software because the activation server no longer works.

1.2.5
https://mega.nz/#!3cAUiboI!-5klMrC61TJh ... FwtDAfiNpA

1.4
https://mega.nz/#!WFo31JBb!PEd8d1bTxBeP ... OYWYEZnuqo\

Just replace the EXE with the hacked version and it will be activated.
DanITman
 
Posts: 18
Joined: 7 February 2017

Post#9 » Sat Oct 14, 2017 2:51 am

Thanks Dan. Are you the Dan that discovered SoftSled by accident?
User avatar
Crash2009
 
Posts: 4065
Joined: 17 May 2012
Location: Ann Arbor, Michigan
HTPC Specs: Show details
5+ YrsTGB Veteran

Post#10 » Fri Oct 20, 2017 11:28 am

Crash2009 wrote:Thanks Dan. Are you the Dan that discovered SoftSled by accident?


I'm not, but I am the Dan that hacked CableCard on WMC for the first time :)

https://www.engadget.com/2009/05/06/new ... ard-ready/

Did someone figure out softsled?
DanITman
 
Posts: 18
Joined: 7 February 2017

Post#11 » Sat Oct 21, 2017 1:29 am

DanITman wrote:
I'm not, but I am the Dan that hacked CableCard on WMC for the first time :)

Did someone figure out softsled?


Thanks for crackin the CC......

modified version of VistaLoader to emulate a Sony OCUR compliant computer's

We were working on Extenders and ended up with something close to softsled. I'll dig up a link for ya. Haven't tested TeamViewer in awhile but I think TV does drm

Thanks to Graznok, Abbodi, and T-S, and me Crash2009 for dragging the guys into it.

viewtopic.php?p=102841#p102841
User avatar
Crash2009
 
Posts: 4065
Joined: 17 May 2012
Location: Ann Arbor, Michigan
HTPC Specs: Show details
5+ YrsTGB Veteran

Post#12 » Sat Oct 21, 2017 3:26 am

I almost forgot meluvalli He is the guy that got extenders working for the first time on Win 10. His groundwork led to the RDP Project.
User avatar
Crash2009
 
Posts: 4065
Joined: 17 May 2012
Location: Ann Arbor, Michigan
HTPC Specs: Show details
5+ YrsTGB Veteran

Post#13 » Tue Oct 24, 2017 1:40 pm

Crash2009 wrote:
DanITman wrote:
I'm not, but I am the Dan that hacked CableCard on WMC for the first time :)

Did someone figure out softsled?


Thanks for crackin the CC......

modified version of VistaLoader to emulate a Sony OCUR compliant computer's

We were working on Extenders and ended up with something close to softsled. I'll dig up a link for ya. Haven't tested TeamViewer in awhile but I think TV does drm

Thanks to Graznok, Abbodi, and T-S, and me Crash2009 for dragging the guys into it.

viewtopic.php?p=102841#p102841


Would love this to be tweaked more... If you are on Windows 7 or 8 and RDP to your WMC machine, WMC will run at full screen. If we can get DirectX going with WMC being able to play video, this would be Softsled. The hack that was found was close but, not there.

Teamviewer works great over a local network but, if your trying to use it as a Extender, it's a fail as it takes over the video on the main computer. RDP will be best
User avatar
DavidinCT
 
Posts: 1073
Joined: 13 February 2012
5+ YrsTGB VeteranMicrosoft MVP
-Dave
Twitter @TheCoolDave

Windows Media Center certified and WMC MVP 2010 - 2012


Return to WMC Add-ins and 3rd Party Apps



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron