Multiple ATSC tuner Avermedia m780, only one ever works

Help with tuners from ATI, Hauppauge, AverMedia and more.

Multiple ATSC tuner Avermedia m780, only one ever works

Post#1 » Thu Sep 01, 2016 8:17 pm

I have a usb vbox 3560 and a PCIE Avermedia m780.
Both tuners windows detects and they work fine.

I wanted to add a third tuner. So bought another Avermedia m780.
However only Avermedia tuner 2 is available, WMC says Avermedia tuner 1 has no signal?
Device manager only shows Avermedia with 3 parts, a (tuner, bridge, decoder, I think) and the Vbox tuner.

Should there be 2 sets of Avermedia tuners showing up in device manager???

I can boot windows with either card and they work, but two card together, only one will work.
How to fix this? I am running windows 7 64 bit.
sdowney717
 
Posts: 83
Joined: 5 January 2014

Post#2 » Sat Sep 03, 2016 2:05 am

Windows and WMC can not handle multiple identical PCIE tuners is clear.
So I will have to buy another but different usb tuner.
I suppose the argument is the driver has issues too, so my attempt is a bust.

The m780 worked so well, I figured just get another one, I am not too surprised though that 2 identical tuners both do not work together, although If I was the programmer, you would think someone might want to run multiple identical tuners from your company in their PC, and I would make sure they worked together..

I wonder if Linux can distinguish them properly.
sdowney717
 
Posts: 83
Joined: 5 January 2014


Return to Other TV Tuners



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron